Şeful misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse la Bucureşti, convocat de urgenţă la MAE

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat miercuri că îl va convoca de urgenţă pe şeful misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse, în urma identificării de noi fragmente de dronă în judeţul Tulcea. MAE vorbeşte despre „violarea, din nou, a spaţiului aerian al României”.

561 afișări
Imaginea articolului Şeful misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse la Bucureşti, convocat de urgenţă la MAE

Şeful misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse la Bucureşti, convocat de urgenţă la MAE

„Pe fondul identificării în cursul zilei de 13 septembrie 2023 de noi fragmente de dronă similară cu cele folosite de armata rusă, dispersate pe o suprafaţă de câteva zeci de metri, în judeţul Tulcea, Ministerul Afacerilor Externe reiterează protestul ferm faţă de violarea, din nou, a spaţiului aerian al României”, se arată într-un comunicat al MAE.

Ministerul cere încetarea atacurilor repetate împotriva populaţiei şi a infrastructurii civile ucrainene şi a escaladării „iresponsabile de către Federaţia Rusă” a situaţiei de securitate inclusiv la frontiera dintre România şi Ucraina şi, totodată, cere respectarea normelor de drept internaţional, inclusiv a inviolabilităţii spaţiului aerian al României.

MAE reiterează condamnarea fermă a acestor atacuri ilegale, care încalcă normele de drept internaţional şi „sunt considerate crime de război”.

„Ministerul Afacerilor Externe a informat şi se consultă cu aliaţii NATO asupra evoluţiilor de la frontiera dintre România şi Ucraina, inclusiv asupra incidentului de astăzi. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe îl va convoca de urgenţă pe şeful misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse”, se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici