Şeful Serviciului de Informaţii Externe rus recunoaşte: „CIA e între primele servicii secrete din lume”

  • Serghei Naryshkin, Şeful Serviciilor de Informaţii Externe, spune ca CIA are printre cele mai bune servicii secrete din lume
  • Naryshkin mai spune că americanii alocă serviciilor un buget de zece ori mai mare decât ruşii
1347 afișări
Imaginea articolului Şeful Serviciului de Informaţii Externe rus recunoaşte: „CIA e între primele servicii secrete din lume”
Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a Statelor Unite se numără printre primele trei servicii de informaţii din lume, a spus Serghei Naryshkin, directorul Serviciului Rus, într-un interviu preluat de agenţia TASS.
 
„Trebuie să spun că ne respectăm colegii, oponenţii şi partenerii din CIA. Am spus-o deja şi o voi repeta din nou că acest serviciu special se află în primele trei servicii de informaţii cu adevărat puternice şi autoritare din lume, dar Serviciul de Informaţii Externe al Rusiei se află şi el printre ele ", a declarat Naryshkin.
 
Potrivit lui Naryshkin, Rusia respectă CIA. „Suntem conştienţi de punctele lor forte, dar le cunoaştem şi pe ale noastre. Desigur, resursele sale financiare sunt de zeci de ori mai mari decât bugetul nostru de Informaţii Externe, dar aşa cum Alexander Suvorov (comandant militar rus cunoscut pentru victoriile sale din războiul ruso-turc din 1787-91 şi din războaiele revoluţionare franceze) obişnuia să spună, ruşii câştigă cu abilitate, nu cu cifre", a mai declarat Naryshkin.
 
Într-un discurs adresat comunităţii de informaţii americane din 27 iulie, preşedintele american Joe Biden a susţinut că agenţiile de informaţii americane sunt mult mai bune decât cele ruseşti, iar preşedintele Vladimir Putin este îngrijorat de acest fapt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici