Semcu susţine că la cererea sa a fost amânată în DP validarea candidaturilor filialei

Liderul PNL Prahova, organizaţie la care şi-a depus dosarul de candidatură pentru Parlament şi fostul consilier prezidenţial Adriana Săftoiu, susţine că la cererea sa a fost amânată validarea de către Delegaţia Permanentă (DP) a propunerilor de candidaturi ale organizaţiei.

14 afișări
Imaginea articolului Semcu susţine că la cererea sa a fost amânată în DP validarea candidaturilor filialei

Semcu susţine că la cererea sa a fost amânată în DP validarea candidaturilor filialei

"Motivul este clar: în Prahova există colegii unde sunt până la doi, trei candidaţi. Această situaţie are drept consecinţă logică analiza şi evaluarea responsabilă a şanselor fiecăruia dintre ei. Este o competiţie a cărei finalitate se doreşte să consolideze mesajele asumate ale PNL-ului şi să aducă beneficii scenei politice în ansamblu", mai susţine liderul PNL Prahova, Adrian Semcu.

Semcu mai declară că "cel mai bun rămâne pe listele finale".

În privinţa posibilei candidaturi din partea PNL Prahova a fostului preşedinte al CJ Florin Anghel (fost membru PC), liderul filialei precizează că "încă se poartă negocieri ale căror rezultate vor fi făcute publice, imediat ce se va ajunge la o concluzie".

PNL Prahova i-a propus Adrianei Săftoiu, la mijlocul lunii iulie, să aleagă un colegiu uninominal din acest judeţ în cazul în care va dori să candideze pentru un mandat de parlamentar, în această circumscripţie urmând să candideze din nou pentru Senat ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu. Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, menţiona, la acea dată, că filiala pe care o conduce a "sugerat" fostului consilier prezidenţial, cu care PNL Prahova a colaborat în campania electorală pentru alegerile locale din acest an, să aleagă un colegiu uninominal în Prahova în cazul în care va dori să candideze pentru un loc în Parlament.

Fostul consilier prezidenţial Adriana Săftoiu a confirmat, marţi, că va candida pentru un loc în Parlament din partea PNL Prahova. Contactată, marţi, de MEDIAFAX, ea a confirmat informaţia, fără a face alte precizări.

Marţi seară, Delegaţia Permanentă a PNL a validat trei sferturi dintre candidaţii partidului pentru alegerile parlamentare, unul dintre judeţele pentru care nu s-a făcut validarea fiind Prahova.

Surse din partid au declarat, marţi seară, pentru MEDIAFAX, că majoritatea membrilor conducerii PNL nu sunt de acord, în momentul de faţă, cu o candidatură a Adrianei Săftoiu la alegerile parlamentare din partea acestei formaţiuni, pe motiv că aceasta are un conflict personal, nerezolvat, cu Teodor Atanasiu. Acesta care a fost suspendat din funcţia de ministru al Apărării, în 2006, prin decret prezidenţial, urmare a unor plângeri penale formulate de către Săftoiu, la acea vreme purtător de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, şi de către deputatul Eugen Bejinariu. Ulterior, procurorii Secţiei Parchetelor Militare au decis neînceperea urmăririi penale împotriva lui Atanasiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici