Senat: Monitorul Oficial partea I va fi accesibil online permanent în mod gratuit

Senatul a adoptat luni un proiect de lege care prevede că actele publicate în Monitorul Oficial partea I să fie accesibile în mod gratuit permanent în varianta online, cu 48 de voturi "pentru", 33 "împotrivă" şi nouă abţineri.

2739 afișări
Imaginea articolului Senat: Monitorul Oficial partea I va fi accesibil online permanent în mod gratuit

Senat: Monitorul Oficial partea I va fi accesibil online permanent în mod gratuit

"Regia Autonomă <<Monitorul Oficial>> realizează un produs electronic conţinând actele publicate, care poate fi accesat gratuit pe internet, în varianta pentru citire, în mod permanent, în privinţa actelor publicate în Monitorul Oficial al României partea I, iar pentru celelalte acte, publicate în Monitorul Oficial al României părţile II-VII, timp de 10 zile lucrătoare de la publicarea lor. Sumarele monitoarelor oficiale sunt accesibile permanent", potrivit proiectului de lege.

Monitorul Oficial, potrivit legislaţiei actuale, realizează un produs electronic conţinând actele publicate care poate fi accesat gratuit pe internet şi este disponibil, în varianta pentru citire, timp de 10 zile de la publicarea respectivelor acte. După expirarea perioadei de 10 zile, produsele sunt disponibile pentru posesorii de abonamente lunare sau anuale.

Proiectul de lege este susţinut de 89 de parlamentari de la toate grupurile politice, cu excepţia grupului minorităţilor. Senatul este prima cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici