Senator PNL: PSD-ALDE au intrat în 2019 cu deficit de 5%. ANAF, transformat în miliţie economică

Senatorul PNL Iancu Caracota a afirmat, sâmbătă, că Guvernul ţine secret faptul că deficitul bugetar pentru acest an este de 5%, iar prin numirea noului preşedinte al ANAF, Mihaela Triculescu, premierul Viorica Dăncilă pregăteşte „hăituirea cu amenzi a întreprinzătorilor”.

1201 afișări
Imaginea articolului Senator PNL: PSD-ALDE au intrat în 2019 cu deficit de 5%. ANAF, transformat în miliţie economică

Senator PNL: PSD-ALDE au intrat în 2019 cu deficit de 5%. ANAF, transformat în miliţie economică

„Motivul principal pentru care Guvernul PSD-ALDE întârzie cu adoptarea Bugetului de stat pentru 2019 este faptul că, în laboratoarele Puterii, calculele dau rezultate îngrijorătoare. La Ministerul Finanţelor deja cheltuielile proiectate pentru anul acesta sunt mult mai mari decât veniturile, iar estimarea deficitului bugetar pentru 2019, ţinută încă secretă de Guvern, este de 5%”, a declarat Iancu Caroca, printr-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Liberalul a adăugat că ANAF a primit ordin să îşi crească încasările în acest an cu 15%, un procent care va transforma instituţia în miliţie economică.

„Acesta este motivul întârzierii şi cauza sufocării mediului privat cu noi impozite şi taxe. Pe lângă deciziile guvernamentare care “buzunăresc” agenţii economici, Dăncilă pregăteşte, prin numirea unui nou şef al ANAF, şi hăituirea prin amenzi a întreprinzătorilor. Astfel, pentru a reduce deficitul bugetar estimat, ANAF a primit ordin să-şi crească încasările anul acesta cu 15 %, un procent îngrijorător care va transforma această instituţie în miliţie economică”, a explicat Caracota.

Senatorul PNL cere Guvernului să urgenteze trimitea în Parlament a bugetului pentru anul acest.

„În calitate de senator PNL, solicit PSD să oprească hărţuirea mediului de business şi să oprească cheltuirea banilor din buget fără măsură. De asemenea, cer Guvernului să urgenteze trimiterea în Parlament a Bugetului de stat pentru 2019 şi solicit majorităţii parlamentare să colaboreze cu Opoziţia şi să accepte amendamentele PNL pentru ca Bugetul României să fie unul conform cu limita de suportabilitate economică a statului”, a conchis liberalul.

Premierul Viorica Dăncilă a semnat, joi, decizia de numire a Mihaelei Triculescu în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), după revocarea lui Ionuţ Mişa.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat pe 27 decembrie că va discuta în coaliţie despre posibilitatea ca, după 15 ianuarie, să fie aprobat bugetul pentru 2019, mai întâi de către Guvern, apoi în Parlament. Liderul PSD a adăugat că e posibil să fie convocată o sesiune extraordinară „cu câteva zile înainte de februarie”.

Referitor la deficitul bugetar, Dariul Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Dăncilă, a scris, pe Facebook, că deficitul pe cash pentru 2018 a fost de 2,92% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici