Senatorii plătesc cazarea şi în vacanţa parlamentară, chiar dacă nu stau în Bucureşti

Senatorii vor plăti cazarea în Bucureşti, care se ridică la suma lunară de 4.000 de lei de persoană, şi în perioada vacanţei parlamentare, chiar dacă nu se vor afla în Capitală şi li se va deconta şi transportul, în cazul în care vor avea activităţi în grupuri sau în comisii.

149 afișări
Imaginea articolului Senatorii plătesc cazarea şi în vacanţa parlamentară, chiar dacă nu stau în Bucureşti

Senatorii plătesc cazarea şi în vacanţa parlamentară, chiar dacă nu stau în Bucureşti (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Liderul grupului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a ridicat în şedinţa Biroului Permanent al Senatului din 18 iunie problema decontării transportului în Bucureşti pe perioada vacanţei parlamnetare, dacă vor exista activităţi la Senat, fie în grupurile parlamentare sau în comisii.

”Voiam să întreb, pe timp de vară - întreabă colegii de la grupuri parlamentare - ce trebuie să facă pentru ca, din când în când, să mai ajungă la grupurile şi la apartamentele plătite cu 4.000 lei pe lună, de pomană, dacă n-au dreptul a se deplasa?”, a întrebat Dumitru Oprea în şedinţa Biroului Permanent.

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD) i-a replicat: ”Noi plătim hotelul în continuare, adică fiecare îşi plăteşte hotelul în continuare”.

Dumitru Oprea a ţinut să afle care este procedura în cazul în care senatorii doresc să vină în Bucureşti, pe perioada verii, pentru a lucra la grupurile parlamentare.

”Plătim, dar oamenii au drum la grup pe timp de vară. Care este procedura de a justifica? Asta este întrebarea”, a arătat Oprea.

Secretarul general al Senatului, Ion Vărgău, a răspuns întrebării senatorului PDL: ”Dacă sunt acţiuni planificate, atunci nu aveţi nicio problemă. Le monitorizăm noi şi dumneavoastră vă desfăşuraţi normal”.

”Le decontaţi”, a precizat şi Chelaru, adăugând că este vorba despre ”activităţile pe care le pot planifica la grup sau activităţi în comisiile parlamentare”.

Contactat de MEDIAFAX, senatorul PDL Dumitru Oprea a precizat că în vacanţa parlamentară şi cei care stau la hotel şi cei care nu stau plătesc cei aproximativ 4.000 de lei pentru cazare.

El a arătat că încă de când a venit de la Parlamentul European în Parlamentul României nu a înţeles această ”practică” şi a adăugat că se gândeşte să renunţe la contractul semnat pentru cazarea la hotel, în Bucureşti, deşi i se cere să anunţe acest lucru cu şase luni înainte de a rezilia contractul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici