Senatorul Ioan Iovescu şi-a anunţat candidatura pentru conducerea UNPR: Vreau să reformez acest partid. Vreau să-i schimb denumirea

Secretarul grupului UNPR, senatorul Ioan Iovescu, şi-a anunţat marţi candidatura la conducerea partidului, spunând că intenţionează să schimbe denumirea partidului în Alianţa Creştină de Centru (ACC) şi să reformeze formaţiunea politică.

580 afișări
Imaginea articolului Senatorul Ioan Iovescu şi-a anunţat candidatura pentru conducerea UNPR:  Vreau să reformez acest partid. Vreau să-i schimb denumirea

Senatorul Ioan Iovescu şi-a anunţat candidatura pentru conducerea UNPR: Vreau să reformez acest partid. Vreau să-i schimb denumirea (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Am intenţia şi o să-mi depun candidatura, dar chiar vreau să reformez acest partid. Vreau să-i schimb denumirea, cum am vrut şi la PPDD (...). Analizând cum s-a format UNPR şi cum s-a dezvoltat, mi-am dat seama că a absorbit mai multe partide şi ar fi potrivit ca acest partid să ia o nouă denumire şi eu m-am gândit la denumirea de ACC – Alianţa Creştină de Centru", a declarat secretarul grupului UNPR, într-o conferinţă de presă la Parlament.

Iovescu a mai spus că denumirea şi sigla UNPR nu reflectă trecutul partidului, care ar trebui recunoscut. "Dacă nu recunoaştem începutul, nu recunoaştem tot trecutul şi spunem că e altfel, nu facem nimic", a concluzionat el.

De asemenea, senatorul a subliniat că îşi doreşte să primeze "valoarea creştină". "Eu n-aş vrea să fac parte dintr-un partid în care nu este recunoscută valoarea creştină", a precizat Iovescu.

El a declarat că obiectivul său este ca partidul să fie a treia forţă politică. "E bine să fie şi a treia forţă, care să nu fie UDMR. (Partidul – n.r.) să fie a treia forţă care poate să creeze acea stabilitate politică fără a face presiuni etnice, cum ştim că s-a întâmplat", a detaliat Iovescu.

Senatorul UNPR a susţinut că i-a sugerat anul trecut fostului preşedintel al partidului, Gabriel Oprea, să renunţe la conducere.

"De anul trecut spun conducerii că domnul Oprea trebuie, este necesar să facă un pas în lateral, cum am spus şi în PPDD, când vedeam că e un declin", a afirmat el.

Gabriel Oprea şi-a anunţat demisia de la conducerea partidului săptămâna trecută. "Este unul din lucrurile pe care le mai pot face pentru a da partidului şi întregii echipe o şansă în plus în acest an electoral", şi-a motivat Oprea decizia, printr-un comunicat de presă.

Oprea l-a nominalizat pe Valeriu Steriu pentru a-i succeda la conducerea formaţiunii, interimatul fiind asigurat de primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. UNPR va avea o conferinţă naţională pentru alegerea preşedintelui la sfârşitul lunii martie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici