Senatorul Ioan Mang a câştigat alegerile pentru şefia PSD Bihor

Senatorul Ioan Mang, care din 2008 a fost preşedinte interimar al PSD Bihor, a câştigat, joi seară, alegerile pentru şefia organizaţiei judeţene a PSD, în pofida atacurilor contracandidatului său, fostul deputat Mihai Bar, care l-a acuzat de transformarea statutului partidului în "hârtie igienică".

411 afișări
Imaginea articolului Senatorul Ioan Mang a câştigat alegerile pentru şefia PSD Bihor

Senatorul Ioan Mang a câştigat alegerile pentru şefia PSD Bihor (Imagine: Mediafax Foto)

Fostul deputat Mihai Bar a reclamat la tribuna Conferinţei Judeţene a PSD, desfăşurată în prezenţa liderului partidului, Victor Ponta, "ipocrizia" din organizaţie, atacându-l pe Mang, pe care l-a acuzat că a condus nestatutar organizaţia, timp de doi ani.

"Am văzut atâta ipocrizie încât mi-e imposibil să nu atac", şi-a început discursul adresat celor 650 de delegaţi prezenţi la Conferinţa Judeţeană a PSD Bihor fostul deputat Mihai Bar, care a fost preşedintele organizaţiei până în vara anului 2008, când conducerea centrală a partidului l-a înlocuit cu senatorul Ioan Mang, desemnat preşedinte interimar.

"Statutul partidului are valoare de hârtie igienică în această organizaţie. În statut nu există noţiunea de interimar. Cel care n-a fost în 2008 la nicio şedinţă a PSD Bihor este acum în funcţia de preşedinte interimar. În Bihor, ca să ai rezultate trebuie să ieşi pe locul patru", a mai spus Bar, făcând astfel trimitere la faptul că Ioan Mang a devenit senator de Oradea deşi la alegerile parlamentare acesta s-a clasat în colegiul din municipiu pe ultimul loc, primind mandatul de parlamentar prin redistribuirea voturilor de la candidaţii PSD din celelalte colegii din judeţul Bihor.

"Nu cred în acest mod de a face politică. Politica în PSD în 2010 se face la telefon şi la chefuri", a mai spus fostul deputat Mihai Bar.

Discursul lui Bar a fost taxat de vicepreşedintele partidului Ecaterina Andronescu, care i-a reproşat fostului deputat că, în loc să-şi expună programul în baza căruia ar dori să conducă organizaţia, a preferat să-şi atace contracandidatul.

"Mă aşteptam să vorbiţi despre viitor, nu despre trecut", a spus Andronescu.

În discursul său, senatorul Ioan Mang a ignorat criticile care i-au fost aduse şi a subiliniat, ironic, că de la revocarea lui Mihai Bar din funcţia de preşedinte şi preluarea acesteia de către el, organizaţia judeţeană a PSD a câştigat în imaginea publică.

"Îi mulţumesc domnului Bar că în ultimul an şi jumătate despre PSD Bihor nu au mai fost lucruri rele în presă", a spus Mang, adăugând că "în viaţa politică s-a văzut adesea că duşmanii nu sunt totdeauna afară, ci şi înăuntru".

Senatorul Ioan Mang a mai spus că obiectivul său, dacă va fi ales, este câştigarea preşedinţiei Consiliului Judeţean Bihor şi a conducerii Primăriei municipiului Oradea.

După numărarea voturilor, operaţiune încheiată după miezul nopţii, alegerile din PSD Bihor au fost validate, rezultatul dându-l câştigător pe senatorul Ioan Mang, cu 437 de voturi, faţă de cele 171 obţinute de fostul deputat Mihai Bar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici