Senatorul PDL Baniaş: Nu am nicio legătură cu persoanele din Reşiţa cercetate pentru acte de corupţie

Senatorul PDL Mircea Banias susţine că nu are niciun fel de legătură cu persoanele implicate în dosarul de corupţie privind UCM Reşiţa şi avertizează că se va îndrepta împotriva celor care folosesc numele său în acest context şi îi aduc atingere imaginii publice.

16 afișări
Imaginea articolului Senatorul PDL Baniaş: Nu am nicio legătură cu persoanele din Reşiţa cercetate pentru acte de corupţie

Senatorul PDL Baniaş: Nu am nicio legătură cu persoanele din Reşiţa cercetate pentru acte de corupţie (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Am constatat cu surprindere că numele meu a fost asociat, fără niciun fel de fundament, cu ale unor persoane din oraşul Reşiţa, bănuite de acte de corupţie. Doresc să precizez ferm că nu le cunosc, nu am auzit de persoanele respective şi evident, nici nu am derulat activităţi comerciale împreună. Prin urmare, orice folosire a numelui meu într-un asemenea context mă face să mă îndrept împotriva celor care îmi aduc atingere imaginii publice", se arată într-un comunicat semnat de senatorul PDL Mircea Banias, remis joi agenţiei MEDIAFAX.

Preşedintele-director general al Uzinei Constructoare de Maşini Reşiţa, Adrian Chebuţiu, va fi cercetat în libertate, potrivit deciziei de joi a instanţei supreme, care a hotărât însă ca directorul executiv al UCM, Adrian Coriolan Preda, să fie arestat preventiv pentru 29 de zile. Decizia poate fi atacată cu recurs atât de procurorii DNA, privind lăsarea în libertate a lui Chebuţiu, cât şi de Coriolan Preda împotriva arestării sale.

Preşedintele-director general al Uzinei Constructoare de Maşini (UCM) Reşiţa, Adrian Chebuţiu, a fost reţinut miercuri dimineaţă, după mai multe ore de audiere la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Procurorii l-au audiat la DNA şi pe directorul executiv al UCM Reşiţa, Adrian Coriolan Preda, apoi au emis pe numele lui ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Cei doi au fost duşi, miercuri seară, la instanţa supremă.

Chebuţiu şi Preda au fost audiaţi într-un dosar în care, luni, au avut loc mai multe percheziţii în Reşiţa şi Timişoara. Ei a fost aduşi cu mandat, marţi dimineaţă, la sediul DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Adrian Chebuţiu este audiat în legătură cu o anchetă în derulare, care ar avea legătură cu Said Baaklini, cercetat, alături de un senator, de procurorii anticorupţie pentru restituiri nelegale de TVA.

Baaklini a fost prins în Bulgaria, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie emiţând pe numele străinului un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Direcţia Naţională Anticorupţie face cercetări cu privire la modul în care Said Baaklini, apropiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, a achiziţionat mai multe motoare de la UCM Reşiţa, iar apoi a solicitat restituirea taxei pe valoarea adăugată, au declarat surse judiciare.

Adrian Chebuţiu este acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi asociere, împreună cu Said Baaklini, cu învinuitul Adrian Coriolan Preda şi cu alte persoane, în vederea comiterii acestei infracţiuni, precum şi de fals intelectual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici