Senatul a ales noua componenţă a Biroului Permanent. Doar PSD a făcut schimbări

Senatul a ales, marţi, noua componenţă a Biroului Permanent, faţă de sesiunea precedentă doar PSD propunând schimbarea unora dintre reprezentanţii săi, astfel că Augustin Mitu va avea o funcţie de vicepreşedinte în locul lui Cristian Dumitrescu, iar Niculae Bădălău şi Neculai Bereanu vor fi chestori

141 afișări
Imaginea articolului Senatul a ales noua componenţă a Biroului Permanent. Doar PSD a făcut schimbări

Senatul a ales noua componenţă a Biroului Permanent. Doar PSD a făcut schimbări (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Astfel, în Biroul Permanent al Senatului, vor activa ca vicepreşedinţi, din rândul social-democraţilor, Ioan Chelaru, care a deţinut şi până acum această funcţiei, şi Augustin Mitu.

PNL va fi reprezentat, în continuare, de Teodor Atanasiu.

Pentru postul de vicepreşedinte, grupul parlamentar PC-PLR l-a susţinut, ca şi în sesiunea parlamentară anterioară, pe senatorul Vasile Nistor.

Secretarii Biroului Permanent al Senatului au rămas neschimbaţi. Astfel, din partea grupului PSD au fost numiţi Ion Purec (UNPR) şi Ion Rotaru, iar din partea PNL Mario Oprea şi Alexandru Pereş.

PNL l-a susţinut în continuare pe senatorul Cristian Bodea pentru funcţia de chestor în Biroul Permanent, în timp ce PSD i-a înlocuit pe Florin Constantinescu şi Nicolae Moga cu senatorii Niculae Bădălău şi Neculai Bereanu.

UDMR l-a susţinut tot pe senatorul Verestóy Attila pentru funcţia de chestor în Biroul Permanent.

Biroul Permanent se compune din preşedintele Senatului, care este şi preşedintele Biroului Permanent, patru vicepreşedinţi, patru secretari şi patru chestori, apartenenţa politică a membrilor Biroului reflectând configuraţia politică a forului legislativ.

Preşedintele este ales pe durata mandatului Senatului, iar ceilalţi membri ai Biroului permanent sunt aleşi la începutul fiecărei sesiuni ordinare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici