Senatul a aprobat dezbaterea în procedură de urgenţă a proiectului de lege privind Roşia Montană

Senatorii vor dezbate în procedură de urgenţă proiectul de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România.

711 afișări
Imaginea articolului Senatul a aprobat dezbaterea în procedură de urgenţă a proiectului de lege privind Roşia Montană

Senatul a aprobat dezbaterea în procedură de urgenţă a proiectului de lege privind Roşia Montană (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Senatorii au aprobat, cu 91 de voturi "pentru", 18 voturi "împotrivă" şi o abţinere, dezbaterea proiectului în procedură de urgenţă.

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu declara, luni, că Biroul Permanent al Senatului a decis, la solicitarea grupului PSD, ca proiectul de lege privind Roşia Montană să intre în procedură de urgenţă în dezbaterea comisiilor de specialitate.

Dumitrescu a declarat că la nivelul conducerii Senatului s-a hotărât ca până pe data de 11 septembrie comisiile de specialitate să elaboreze avizele asupra proiectului de lege, iar până pe 17 septembrie comisia de administraţie împreună cu cea economică să elaboreze un raport comun asupra actului normativ.

Ulterior, proiectul va fi intra în dezbaterea şi votul Senatului în calitate de primă Cameră sesizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici