Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară pentru 18 august

Senatul, convocat în sesiune extraordinară, se va întruni în plen, în 18 august , de ora 16,00, la sediul din Palatul Parlamentului, potrivit unui comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

184 afișări
Imaginea articolului Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară pentru 18 august

Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară pentru 18 august (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit comunicatului preşedintele Senatului "convoacă Biroul Permanent în data de 18 august 2014, ora 14.00".

Conform prevederilor constituţionale, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în sesiuni extraordinare, la cererea preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, iar convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.

Parlamentarii ACL împreună cu parlamentari de la alte formaţiuni politice au depus semnăturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului şi a Camerei Deputaţilor, pe data de 18 august, respectiv pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ACL a strâns câte o treime din numărul necesar de semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare, arătând că alături de parlamentarii ACL au semnat în acest sens şi parlamentari aparţinând PPDD, PMP, minorităţilor naţionale şi independenţilor.

"Anunţăm faptul că parlamentarii ACL împreună cu parlamentari din alte formaţiuni politice şi cu parlamentari independenţi am depus ieri semnăturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului şi a Camerei Deputaţilor. Sesiunea extraordinară a Senatului se va desfăşura luni 18 august, sesiunea extraordinară a Camerei se va desfăşura marţi 19 august. La Senat am depus 58 de semnături, faţă de 56 de semnături necesare, adică minim o treime din numărul senatorilor. Subiectul convocării sesiunii extraordinare este dezbaterea legii reducerii cu cinci procente a CAS în urma cererii de reexaminare formulată de preşedinte. La Camera Deputaţilor o treime dintre deputaţi au semnat 136 de deputaţi faţă de 135 cât este necesar", a precizat Ludovic Orban.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici