Senatul a respins proiectul de lege privind reducerea de personal din MAI

Senatul a respins, luni, proiectul de lege privind reorganizarea MAI, care prevedea reducerea numărului de posturi cu aproape 10.000, pentru încadrarea în cheltuielile bugetare aprobate prin legea bugetului de stat.

43 afișări
Imaginea articolului Senatul a respins proiectul de lege privind reducerea de personal din MAI

Senatul a respins proiectul de lege privind reducerea de personal din MAI (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Raportul Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială, de respingere, a întrunit 61 "împotrivă", 51 "pentru" şi o abţinere.

Proiectul legislativ a obţinut doar 67 de voturi "pentru" şi 46 "împotrivă", în timp ce numărul minim de voturi necesare pentru aprobare este de 69, legea având caracter organic.

Senatul este primă Cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind decizională.

Potrivit bugetului de stat aprobat în decembrie 2010, numărul maxim de posturi bugetate pentru MAI este în jur de 132.000, cifră anunţată şi de ministrul Traian Igaş, la dezbaterea legii, miercurea trecută.

Proiectul de lege pentru încadrarea cheltuielilor MAI în bugetul aprobat prevede reducerea numărului de angajaţi prin trecerea în rezervă, retragerea din activitate, încheierea contractelor de muncă, încetarea raporturilor de serviciu.

Numărul de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare în activitate, soldaţi şi gradaţi voluntar, preoţi militari, funcţionari publici şi personal contractual ar urma să se reducă cu aproximativ 10.000, alte 8.000 de posturi vacante urmând să dispară.

Nominalizarea angajaţilor ale căror raporturi de muncă urmează să înceteze se va face pe baza unor criterii de evaluare, de către o comisie specială constituită în acest scop, la nivelul fiecărei unităţi a aparatului central a MAI.

Criteriile vor ţine cont de existenţa unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, rămasă definitivă, a unei sancţiuni administrative, a unor antecedente disciplinare, de îndeplinirea condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, de existenţa cumulului pensiei cu salariul, de nivelul pregătirii profesionale şi de rezultatele evaluării profesionale în ultimii 3 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici