Senatul face dezinsecţie şi cumpără 61 autoturisme cu 4 milioane lei

Senatul intenţionează să facă dezinsecţie în birouri, holuri, grupuri sanitare, garaj, achiziţionând, astfel, servicii pentru combaterea insectelor cum ar fi gândacii de bucătărie, molii, ploşniţe, purici, muşte, viespi sau furnici şi cumpără 61 autoturisme noi cu aproximativ 4 milioane de lei.

174 afișări
Imaginea articolului Senatul face dezinsecţie şi cumpără 61 autoturisme cu 4 milioane lei

Senatul face dezinsecţie şi cumpără 61 autoturisme cu 4 milioane lei (Foto: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Potrivit site-ul Senatului, Senatul achiziţionează servicii de dezinsecţie pe o suprafaţă de 57.275 mp, iar produsul utilizat nu trebuie să păteze sau să aibă miros persistent. Dezinsecţia se face pentru combaterea insectelor cum ar fi: gândaci de bucătărie, molii, ploşniţe, purici, muşte, dăunători de depozite, viespii, furnici, etc., iar gradul de infestare este redus şi operaţia este periodică. Lucrarea se va efectua pe o suprafaţă de 57.275 mp, spaţiile vizate fiind: birouri, holuri, depozite, grupuri sanitare, garaj, etc. Pentru operaţia de dezinsecţie, Senatul doreşte să se folosească ca insecticid un produs cu spectrul larg de combatere atât al insectelor şi produsul utilizat trebuie să nu păteze şi să nu aibă un miros persistent.

De asemenea, Senatul participă la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2015, urmând să scoată din uz şi să se predea spre casare 61 de autovehicule uzate şi să cumpere de la un producător validat 61 de autoturisme noi. Astfel, instituţia va primi o primă de casare pentru toate cele 61 de maşini în sumă de 396.500 lei şi va cheltui, în schimb, 3.747.177 lei fără TVA pentru cele 61 de maşini noi. Este un contract de achiziţii publice prin licitaţie deschisă.

Foto: Shutterstock

Senatul mai intenţionează să încheie un contract de servicii de asigurare contra accidentelor şi asigurare de sănătate în funcţie de necesităţi, pentru demnitarii, salariaţi, precum şi pentru salariaţii altor instituţii care însoţesc delegaţii ale Senatului. Valoarea estimata a contractului este de 6.000 lei.

Asiguratorul trebuie să presteze servicii de asigurare de înaltă calitate pentru a asigura participanţii delegaţiilor la acţiuni de relaţii internaţionale la riscuri de boală, accident, deces, aceastea trebuid să acopere cheltuieli medicale ca urmare a unei urgenţe medicale: consultaţie şi diagnosticare, tratament şi medicaţi, spitalizare, intervenţie chirurgicală, tratament dentar acordat urmare a unui accident sau a unei crize acute, necesar şi uzual pentru calmarea durerii, în limita a 300 Euro. Asigurarea trebuie să acopere şi cheltuielile de repatriere efectuate ca urmare a unei urgenţe medicale suferite de asigurat pe perioada de valabilitate a contractului de asigurare în care acesta se află în străinătate sau a decesului.

Senatul mai achiziţionează şi 250 litri de detergent profesional pentru masina de spalat covoare si mochete, dar şi 300 mp mocheta de culoare cărămizie, rezistenta la apa, la foc, la scaun cu rotile şi la razele soarelui.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici