Senatul ia măsuri de austeritate: renunţă la două autoturisme

Chestorul Senatului Ioan Chelaru a anunţat, luni, după şedinţa Biroului Permanent, că, "în programul de austeritatea deja cunoscut", conducerea acestei Camere a aprobat reducerea cu două autoturisme a parcului de maşini.

56 afișări
Imaginea articolului Senatul ia măsuri de austeritate: renunţă la două autoturisme

Chestorul Senatului, Ioan Chelaru

El a explicat că, în urma desfiinţării a două grupuri parlamentare, personalul acestora şi parcul auto au rămas la dispoziţia Secretarului general.

"Domnul preşedinte Geoană a atras atenţia Biroului Permanent lărgit ca perioada următoare să fie dominată de un regim de austeritate şi cumpătare privind folosirea banilor bugetului Senatului, cunoscut fiind că acesta a fost redus în mod substanţial", a menţionat senatorul.

Pe de altă parte, el a spus că unii dintre senatori au reclamat la Biroul Permanent faptul că, spre deosebire de deputaţi, senatorii beneficiază de cheltuieli şi sume forfetare similare cu cele ale deputaţilor deşi actualele colegii senatoriale sunt mult mai întinse şi se suprapun pe două sau trei colegii de deputaţi.

"S-a spus foarte clar, aceştia sunt banii, alţii nu există şi de la aceştia se mai pune problema să se facă economii", a adăugat Ioan Chelaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici