Senatul nu a reuşit să aleagă cei doi membri ai CSM din partea societăţii civile

Senatul nu a reuşit să-i aleagă, marţi, pe cei doi membri ai CSM, reprezentanţi ai societăţii civile, niciunul dintre cei nouă candidaţi nereuşind să obţină majoritatea voturilor senatorilor prezenţi la şedinţa de plen.

262 afișări
Imaginea articolului Senatul nu a reuşit să aleagă cei doi membri ai CSM din partea societăţii civile

Senatul nu a reuşit să aleagă cei doi membri ai CSM din partea societăţii civile (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Ca urmare a faptului că nu au întrunit majoritatea voturilor senatorilor prezenţi, nu au fost declaraţi aleşi ca reprezentanţi ai societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii.

Printre candidaţi s-au numărat avocatul Antonie Popescu, propus în CSM de Fundaţia Centrul de Resurse Juridice şi susţinut de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Codru Vrabie, propus şi susţinut în CSM de Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului — Comitetul Helsinki (APADOR — CH), precum şi Victor Alistar, propus pentru funcţia de membru al CSM de Transparency International România şi susţinut de Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului.

Cele mai multe voturi favorabile le-a obţinut Antonie Popescu - 30 ”pentru”, dar şi 79 ”împotrivă”. La polul opus s-a aflat Elena Iulia Ştefănescu, care nu a înregistrat niciun vot ”pentru”.

La şedinţa de marţi au fost prezenţi 112 senatori, dar voturile a trei senatori au fost nule.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici