Şerban Nicolae renunţă la candidatura la şefia PSD, acuzând că organizarea Congresului este "profund viciată"

Senatorul PSD Şerban Nicolae, care anunţase că intenţionează să candideze la şefia partidului, a renunţat la demers, transmiţând o scrisoare critică la adresa conducerii PSD în care acuză că organizarea Congresului este "profund viciată" şi cere stoparea întregiii proceduri, potrivit unor surse PSD.

1944 afișări
Imaginea articolului Şerban Nicolae renunţă la candidatura la şefia PSD, acuzând că organizarea Congresului este "profund viciată"

Şerban Nicolae (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Șerban Nicolae a transmis o scrisoare conducerii PSD în care acuză că noile prevederi privind alegerea preşedintelui partidului nu sunt transparente şi nu oferă şansa candidaţilor de a-şi prezenta viziunea asupra partidului. În aceste condiţii, nu există o competiţie reală, spune Şerban Nicolae, potrivit unor surse social-democrate. Mai mult, senatorul acuză că întreaga procedură de organizare a Congresului este "profund viciată" şi din acest motiv renunţă la candidatură. El cere partidului să oprească procedurile pe actualele prevederi şi să se revină la forma veche de alegere a funcţiilor în partid.

Pe de altă parte, potrivit unor surse social-democrate, Şerban Nicolae a renunţat la candidatură şi în contextul în care organizaţia din care face parte, PSD Mehedinţi, şi-a anunţat deja sprijinul pentru Liviu Dragnea. Astfel, senatorul n-ar mai fi avut cum să candideze, având în vedere că, potrivit actualelor reglementări, este nevoie de sprijinul a cel puţin 10% dintre filiale, printre care şi organizaţia din care candidatul face parte, pentru a-şi putea înregistra demersul.

Şi Robert Negoiţă a anunţat, miercuri seară, că îşi retrage intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici