Şereş: Cer Senatului să decidă în consecinţă, pentru a nu fi nevoit să umblu prin tribunale

Senatorul PC Codruţ Şereş a solicitat, marţi, Senatului să voteze astfel încât el să nu fie nevoit să umble prin tribunale în următorii 5-6 ani şi să nu se prelungească procedeele nedemocratice la care a fost supus de către acuzatorii săi.

18 afișări
Imaginea articolului Şereş: Cer Senatului să decidă în consecinţă, pentru a nu fi nevoit să umblu prin tribunale

Şereş: Cer Senatului să decidă în consecinţă, pentru a nu fi nevoit să umblu prin tribunale (Imagine: Mediafax Foto)

"Solicit plenului să decidă în cunoştinţă de cauză şi în consecinţă, pentru a nu prelungi procedeele nedemocratice şi tendenţioase la care am fost supus în ultimii doi ani, pentru a nu fi nevoit să îmi dovedesc nevinovăţia şi să umblu prin tribunale în următorii 5-6 ani", a cerut Codruţ Şereş, de la tribuna Senatului.

El a susţinut că, de fapt, scopul acuzatorilor săi este condamnarea sa politică, astfel încât să fie "scos din peisaj" un adversar incomod.

Senatorul PC a spus că procurorii au devenit simpli activişti ai "celui care foloseşte instituţiile statului pentru a-şi spori puterea şi a înlătura adversarii politici".

El a completat că trăieşte cea mai confuză situaţie din viaţă, fiind nevoit să justifice ceva ce nu are şi să dovedească faptul că este nevinovat, pentru că cei care îl acuză nu aduc dovezi că este vinovat.

Şereş a arătat că împotriva sa a fost montată o înscenare mediatică, parchetul cerând începerea urmăririi penale în momentul când îşi anunţa candidatura la Primăria Baia Mare.

Fostul ministru al Economiei s-a întrebat cum poate fi posibil ca procurorul de caz să îi dea soluţia neînceperii urmăririi penale, procurorul ierarhic superior să confirme această decizie, dar conducerea DNA să o infirme. Şereş a arătat că este nevinovat şi că în cazul Electrica Muntenia Sud nu a fost creat niciun prejudiciu şi nu s-a pretins şi nici nu s-a dat mită.

Şereş a mai spus că este nevinovat şi în dosarul Hidroelectrica.

"Trebuie să decidem cum vrem să ne raportăm la aceste situaţii. Asemenea momente generează o imensă presiune. Parlamentarii ajung să accepte situaţia în care orice adversar al preşedintelui să fie anchetat, pentru a nu se spune despre Legislativ că obstrucţionează justiţia", a conchis Şereş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici