Şereş: Infirmarea soluţiei de NUP - decizie subiectivă şi motivată politic

Fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că decizia procurorului şef al DNA, Daniel Morar, de a infirma soluţia de neîncepere a urmăririi penale în cazul său este "subiectivă şi puternic motivată politic".

34 afișări
Imaginea articolului Şereş: Infirmarea soluţiei de NUP - decizie subiectivă şi motivată politic

Şereş: Infirmarea soluţiei de NUP - decizie subiectivă şi motivată politic (Imagine: Mediafax Foto)

"Este surprinzătoare această decizie, pentru că timp de doi ani Daniel Morar a susţinut că nu poate să intre peste procurorul de caz", a precizat Codruţ Şereş.

El a spus că Daniel Morar s-a antrepronunţat în legătură cu acest caz, declarând încă de joi că se gândeşte să infirme soluţia de neîncepere a urmăririi penale. "Decizia nu are nimic de-a face cu profesionalismul şi generează neîncredere în DNA şi în actul de justiţie", a adăugat Şereş, sugerând că decizia lui Daniel Morar ar putea avea legătură cu "trocul politic pentru a-şi salva scaunul".

Codruţ Şereş a arătat că aşteaptă să vadă care este motivaţia procurorului de caz şi motivaţia lui Daniel Morar de a infirma soluţia de neîncepere a urmăririi penale în cazul său, însă consideră că gestul lui Daniel Morar este "încă un abuz".

Soluţia de neîncepere a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy a fost infirmată, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Contactat de MEDIAFAX, fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a refuzat să comenteze această decizie, spunând că nici până acum nu a făcut comentarii asupra cazului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici