Severin: Averea mea, însumată, este la nivelul unui apartament de lux din Bucureşti

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a declarat, luni, la Bucureşti, că în anul 2010 a câştigat ca membru în consiliul de experţi ai Unicredit International suma de 30.000 de euro şi că averea sa, însumată, este la nivelul unui apartament de lux în Bucureşti.

33 afișări
Imaginea articolului Severin: Averea mea, însumată, este la nivelul unui apartament de lux din Bucureşti

Severin: Averea mea, însumată, este la nivelul unui apartament de lux din Bucureşti (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

"Vreau să vă spun că toată averea mea însumată este cam la nivelul valorii unui apartament de lux din Bucureşti, că în Belgia sunt mai ieftine apartamentele", a explicat Severin.

El a spus că, deşi situaţia sa financiară nu este una extraordinară, nu este în situaţia de "a-şi vinde credibilitatea pentru 12.000 de euro".

Totodată, europarlamentarul a mai spus că din activităţi similare celor pe care i le propuseseră reporterii sub acoperire a câştigat, în 2010, suma de 30.000 de euro.

"Anul trecut au fost cred că vreo 40.000 de euro. Sau mai puţin de atât, 30.000 de euro, ceva de genul acesta. Sunt în board-ul de international advisors al Unicredit International. Nu cred că este un secret să vă spun că printre colegi de-ai mei sunt fostul preşedinte polonez Kwasniewski, fostul ministru de finanţe din Germania Theo Waigel. Sunt personalităţi importante. Şi, fiind personalităţi de asemenea rang, oameni cu expertiză - nimeni nu dă informaţii secrete, să fim lămuriţi - dar în orice caz având atâta experienţă, atâta expertiză...", a comentat Severin.

El a spus că la Unicredit nu i s-a cerut niciodată ceva strict legat de activitatea PE.

"Am discutat despre marile dezvoltări politice pe marile continente, discutăm despre evoluţiile din UE, despre reformele în UE. Totdeauna ni s-a spus: «Nu ne vorbiţi nouă despre bănci, că ştim noi mai bine ce avem de făcut în materie de politică bancară. Nouă să ne daţi idei despre mersul marilor evenimente din lume, prezente sau cele pe care le putem anticipa». Deci, este o chestiune mai mult decât onorabilă", a spus Severin.

Adrian Severin a menţionat că a păstrat primul e-mail adresat reporterilor sub acoperire, în care le-a explicat acestora de ce a acceptat contractul cu ei. "Pentru că am zis că asta mie îmi dă posibilitatea să înţeleg mai bine anumite categorii socio-profesionale, anumite zone ale societăţii europene şi interesele lor, şi frământările lor", a spus Severin.

Eurodeputatul a subliniat că regulamentele PE îi interzic să încheie contracte cu statele, pe bani publici, dar se pot încheia contracte cu firme private.

Pe de altă parte, întrebat în legătură cu informaţii potrivit cărora ar fi verificat de ANI, Severin a explicat că este vorba despre un subiect separat, fără legătură cu episodul generat de Sunday Times.

"N-are nicio legătură cu această chestiune, absolut nicio legătură. Este vorba despre o inadvertenţă care a apărut acolo, cel puţin aşa cred eu. Unul dintre conturile pe care le-am declarat în declaraţia aferentă anului 2009 nu a apărut în evidenţele lor. Acest cont apărea înainte, a reapărut în declaraţia mea din 2010, dar în mijloc nu era", a explicat Severin. El a spus că s-a dus la bancă şi a clarificat situaţia.

El a precizat că a mai obţinut venituri de-a lungul timpului de la Curtea Internaţională de Arbitraj, din activităţile de învăţământ şi ca editorialist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici