Severin: Geoană şi-a consumat rolul în partid; sprijinul unor filiale pentru el este o închipuire

Europarlamentul PSD Adrian Severin, menţionat de Miron Mitrea între cei pe care ar dori să îi aibă în echipa sa, a declarat, la RFI România, că Mircea Geoană "şi-a consumat rolul în partid", iar sprijinul unor filiale, pe care acesta l-ar fi obţinut la întâlnirea de la Braşov, este "o închipuire".

10 afișări
Imaginea articolului Severin: Geoană şi-a consumat rolul în partid; sprijinul unor filiale pentru el este o închipuire

Severin: Geoană şi-a consumat rolul în partid; sprijinul unor filiale pentru el este o închipuire (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Formula asta «dacă eşti cu X, eşti împotriva lui Y» e o formulă care poate să circule în restaurantele din Poiana Braşov, unde, ca pe vremea decăderii Imperiului Roman, legiunile de la frontieră proclamă câte un împărat. Eu nu sunt împotriva lui Mircea Geoană. Eu cred că Mircea Geoană şi-a consumat rolul în partid, cel puţin în această etapă, a preluat conducerea unui partid care era numărul unu în România, indiferent că se găsea la Guvern sau în opoziţie. La ora actuală - nu spun că numai din cauza lui Mircea Geoană - acest partid este numărul doi, indiferent că este la guvernare sau în opoziţie şi, în consecinţă, mai ales atât timp cât PSD este singurul partid al stângii democrate din România, este absolut necesar să facem o schimbare, pentru a încerca să redevenim partidul numărul unu în România", a declarat Adrian Severin.

Eurodeputatul a precizat că nu îi place când vede că o parte dintre colegi "sabotează dezbaterile şi se retrag în restaurante, în întunericul nopţii şi în umbra pădurilor carpatine, pentru a discuta acolo despre modul în care să-şi păstreze puterea, ca şi când puterea lor asupra unei ruine este un lucru pozitiv pentru ei sau pentru ceilalţi".

"Sprijinul filialelor pentru Mircea Geoană (aşa cum a reieşit din reuniunea informală de la Braşov - n.r.) este o închipuire pe de o parte, este o închipuire însă construită. Pe de altă parte, deşi s-a spus că au participat 39 de filiale, în realitate au participat 39 de persoane din filialele respective, filiale care n-au discutat nimic înainte, oamenii aceştia au venit fără niciun fel de mandat, dar unii dintre ei nici măcar nu erau liderii filialelor respective, ci trimişi de liderii acelor filiale pare-se pentru a lua pulsul discuţiei. Acest tip de discuţie în umbră, acest tip de atitudine conspirativă, care este surprinzătoare la nişte lideri este într-adevăr lucrul rău", a mai declarat Severin.

Senatorul PSD Miron Mitrea şi-a anunţat, vineri, oficial candidatura la preşedinţia partidului. Mitrea a precizat că şi-ar dori să îi aibă în echipă pe Adrian Severin, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, chiar şi pe Sorin Oprescu.

Sâmbătă, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a avut, la Poiana Braşov, o întâlnire informală cu o parte a liderilor organizaţiilor judeţene ale partidului.

Liderul PSD Braşov, Constantin Niţă, a declarat, sâmbătă, că toate cele 39 de filiale ale PSD care au fost prezente la întâlnirea de la Poiana Braşov îl vor sprijini pe Mircea Geoană pentru funcţia de preşedinte al partidului. "În cadrul întâlnirii, s-a reafirmat sprijinul tuturor celor 39 de organizaţii pentru Mircea Geoană la funcţia de preşedinte. Am discutat şi despre faptul că trebuie să stabilim un program pentru ceea ce va face pe viitor partidul, un document programatic pentru ca PSD să intre în ceea ce se numeşte partid numărul unu în opoziţie", a afirmat Constantin Niţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici