Sevil Shhaideh, vicepremier, despre majorarea salariilor şefilor din administraţia locală: Fără impact major

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, marţi, la Iaşi, că nu crede că impactul creşterii salariale cu 30 de procente pentru preşedinţii de Consilii Judeţene şi primari va fi unul major, referindu-se la amendamentul propus de coaliţia de guvernare şi de UDMR, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1183 afișări
Imaginea articolului Sevil Shhaideh, vicepremier, despre majorarea salariilor şefilor din administraţia locală: Fără impact major

Sevil Shhaideh, vicepremier, despre majorarea salariilor şefilor din administraţia locală: Fără impact major

Întrebată cum comentează amendamentul depus de PSD, ALDE şi UDMR şi dacă economia românească poate susţine măsurile de majorare a salariilor pentru preşedinţii de Consilii Judeţene şi primari, Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat, marţi, la Iaşi, că nu crede că impactul bugetar va fi unul major.

„Dacă amendamentul este unul propus la nivel de Parlament, vom face şi noi impactul bugetar, dar noi totuşi considerăm (...) că pentru 41 de preşedinţi de Consilii Judeţene şi 3.200 de primari nu va fi un impact major asupra finanţelor naţionale”, a declarat vicepremierul Sevil Shhaideh, marţi, la Iaşi.

Reprezentanţii coaliţiei de guvernare, alături de parlamentarii UDMR, au depus un amendament potrivit căruia preşedinţii şi vicepreşedintii de Consilii Judeţene, alături de primari şi viceprimari ar putea avea salariile majorate cu 30 de procente.

Amendamentul a fost trimis Guvernului pentru a se calcula imapactul bugetar. Preşedintele Comisiei de Muncă a Camerei, Adrian Solomon, a declarat, marţi, că amendamentul depus de PSD, ALDE şi UDMR privind majorarea cu 30% a indemnizaţiei demnitarilor din administraţia locală a fost transmis Guvernului, pentru a calcula impactul bugetar. El a arătat că liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat încă de la şedinţa Asociaţiei comunelor se va îndrepta această situaţie. Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE şi UDMR au formulat, marţi, o propunere de majorare a indemnizaţiei cu 30% pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai CJ, cu scopul de a reduce situaţiile în care un funcţionar ar avea venituri salariale mai mari decât aceştia.

Vicepremierul României, Sevil Shhaideh, a fost prezent marţi la Iaşi, la o întâlnire cu primarii din judeţ şi cu preşedintele Consiliului Judeţean.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici