Sfaturi militare pentru Dragnea. Lider PSD: Să nu îi dea afară pe nemulţumiţi, marea artă este să îi conduci

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, îi recomandă lui Liviu Dragnea să nu îi dea afară din partid pe nemulţumiţi după votul de încredere din CExN, fiind de părere că „marea artă” a unui lider este să îi ţină pe aceştia în interiorul formaţiunii şi să îi conducă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1459 afișări
Imaginea articolului Sfaturi militare pentru Dragnea. Lider PSD: Să nu îi dea afară pe nemulţumiţi, marea artă este să îi conduci

Sfaturi militare pentru Dragnea. Lider PSD: Să nu îi dea afară pe nemulţumiţi, marea artă este să îi conduci

Dumitru Buzatu a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că toţi participanţii la CExN, în ciuda divergenţelor de opinii, nu au dorit destrămarea majorităţii parlamentare şi abandonarea guvernării.

”La CExN s-a întâmplat ceea ce am prevăzut, a fost o dezbatere cu multe aspecte neaşteptate, cu unele răbufniri, dar care a avut o notă comună, vizibilă la toţi participanţii, şi anume de a nu-şi asuma cineva responsabilitatea de a strica majoritatea parlamentară şi a abandona guvernarea. În PSD, apele se limpezesc şi se tulbură succesiv. Eu cred că preşedintele partidului trebuie să analizeze cu foarte mare atenţie situaţia nemulţumirilor exprimate şi, pe cât posibil, să nu se lase pradă tentaţiei sau să nu accepte propunere celor care cred că soluţia este să îi dai afară pe cei care exprimă nemulţumiri. Marea artă este să îi ţii înăuntru şi să îi conduci”, a spus Buzatu.

Potrivit acestuia, toţi cei prezenţi la şedinţă, chiar dacă, iniţial, unii au avut reacţii dure care conduceau la ideea unei destrămări a majorităţii parlamentare, până la urmă au făcut tot ce au putut ca aceasta să fie menţinută şi să se aplice programul guvernamental.

”Nu cred că a fost un grup ce pucişti, ci unul de oameni nemulţumiţi, sursa nemulţumirilor fiind diferită. Pentru primul moment, care a fost destul de dificil, Liviu Dragnea a răspuns corect, adică nu a acceptat propunerea de excludere a Gabrielei Firea”, a subliniat Dumitru Buzatu.

Întrebat dacă se aşteaptă la izbucnirea altor nemulţumiri în partid în perioada următoare, liderul PSD Vaslui a explicat că totul depinde de ce învăţăminte s-au tras şi se vor trage din această situaţie.

”Dacă conducerea PSD va fi mai atentă la lucrurile acestea, deşi va fi sub presiunea adoptării unor legi şi de activitatea guvernamentală, dar şi la individualităţile din partid, pentru că este făcut din oameni care au subiectivitatea lor, atunci nu cred că într-o perioadă de timp previzibilă vor mai avea loc astfel de situaţii. Dacă, însă, lucrurile vor fi ignorate şi sub pălăria majorităţii confortabile nu vom ţine cont de ceea ce s-a întâmplat, sigur că un risc va exista, mai ales în PSD, care este un partid mare”, a conchis Buzatu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici