Video CONFRUNTARE câştigată de Dragnea în PSD: Vot de ÎNCREDERE masiv la CExN/ Firea, cifre diferite: Au fost 10 voturi să facă un pas lateral. Cum explică numărul mic de susţinători | VIDEO

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a primit vineri, la şedinţa CExN al partidului vot majoritar de încredere la şefia formaţiunii. Potrivit unor surse politice, 60 de voturi au fost pentru susţinerea lui Liviu Dragnea, iar 8 împotrivă. Cifrele prezentate de liderul social-democrat şi de oponenta lui, Gabriela Firea, sunt diferite.

21731 afișări

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a contrazis-o vineri pe Gabriela Firea, după şedinţa Comitetului Executiv, spunând că au fost 56 de voturi pentru susţinerea sa în şedinţa CEx, 8 pentru demisie şi o abţinere, nu 39 "pentru", 10 "împotrivă" şi o abţinere, aşa cum spunea primarul general.

"Am discutat şi despre faptul, le-am cerut colegilor mei, ca săptămâna viitoare să suspendăm toate alegerile în organizaţii până după referendumul din 7 octombrie. Doar o precizare aritmetică, totuşi sunt inginer. Au fost 64 de membri cu drept de vot, 56 au votat pentru susţinerea continuării mandatului de către mine, 8 împotrivă şi o abţinere a domnului Gabriel Petrea",a spus Liviu Dragnea.

"Toţi membri sunt importanţi. Ideea că unii sunt mai membri ca alţii nu e în regulă şi nu e acceptabilă. Faptul că unii obţin mai multe voturi şi alţi mai puţine, nu înseamnă că nu au aceleaşi drepturi. Îmi însuşesc toate criticile. Pe toate şi cele scrise şi cele care vor mai veni. Trebuie să se îmbunătăţească ceva în tot partidul şi anume că trebuie să se facă muncă în toate judeţele. Nu mai pot da vina pe preşedintele partidului. Să facă dezbateri în judeţe, aşa cum se întâmplă la centru" a declarat Dragnea.

Firea prezintă cifre diferite: Au fost 10 voturi să facă un pas lateral, 39 să continue şi o abţinere

Gabriela Firea a declarat vineri, după opt ore de şedinţă a Consiliului Executiv PSD, că s-a supus la vot doar un punct din scrisoarea nemulţumiţilor, iar votul a fost: 10 voturi ca Liviu Dragnea să facă un pas lateral, 39 să continue şi o abţinere.

"S-au spus foarte multe lucruri, am numărat aproape 30 de persoane. Au fost opinii pro şi contra de a da publicităţii starea PSD. Primul câştig al Cex a fost prima şedinţă în care s-a dezbătut cu foarte multă sinceritate, cu argumente logice, toate problemele care ne frământă. Nu a mai avut nimeni acea timorare care a existat până acum şi cred că este de bun augur, că deşi a fost contestată această declaraţie comună, a adus beneficii. Domnul Dragnea a adus doar un punct referirea la domnia sa, dacă să continue sau nu. Au fost 10 voturi să facă un pas lagteral, 39 să continue şi o abţinere. S-a cerut excluderea mea din PSD de primarul Sector 5, fapt care nu a fost supus dezbaterii şi aprobării, la intervenţia lui Dragnea şi Dăncilă, care nu au considerat necesar şi oportun un astfel de punct", a declarat Gabriela Firea, după şedinţă.

Întrebată de ce numărul este mai mic decât cel vehiculat iniţial, Firea a explicat că: "Au mai lipsit. Deci nu au fost prezenţi". A fost completată de Marian Neacşu, care a declarat: "Au fost cinci colegi care nu au venit"

Primarul Capitalei a declarat că va susţine în continuare Guvernul PSD.

"Nu suntem noi cei care vom duce la dărâmarea guvernului PSD-ALDE. Sunt membru al PSD, vicepreşedinte al partidului, am considerat că am trecut etapele statutuare când am ieşit cu afirmaţiile pe care le-am făcut. Nu a fost foarte uşor să venim cu argumentaţiile din acea declaraţie, nu a fost simplu, dar am simţit că e nevoie pentru partid deoarece suntem oameni responsabili, iar toţi suntem în slujba cetăţeanului şi ne-am simţit datori faţă de românii care ne-au votat", a mai spus Firea.

Conducerea lărgită a PSD a dezbătut, vineri, "Declaraţia privind Starea Partidului Social Democrat".

Documentul propune 19 măsuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, precum şi asigurarea interimatului conducerii partidului de către premierul Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019.

Declaraţia este semnată de un „Comitet de iniţiativă” format din Paul Stănescu, vicepreşedinte al PSD, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării, Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD şi primar general al Capitalei şi Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte al PSD şi vicepreşedinte al Senatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici