Răfuială în PSD după CExN.Ţuţuianu: Voi propune excluderea lui din PSD şi îl voi da în judecată/ Rădulescu: Va suporta rigorile statutului PSD. Nu mai e coleg cu noi demult

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a declarat, pentru MEDIAFAX, că va propune, la următoarea şedinţă a BPN, excluderea lui Cătălin Rădulescu din partid, iar personal îl va da în judecată pe acesta, pe fondul acuzaţiile potrivit cărora Ţuţuianu ar fi acceptat un sistem de înregistrare SRI în sediul PSD. Cătălin Rădulescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că Adrian Ţuţuianu, care a propus excluderea sa, va respecta rigorile statutului PSD, după decizia CEx de vineri potrivit căreia social-democraţi nu mai trebuie să iasă cu atacuri publice împotriva colegilor.

7159 afișări
Imaginea articolului Răfuială în PSD după CExN.Ţuţuianu: Voi propune excluderea lui din PSD şi îl voi da în judecată/ Rădulescu: Va suporta rigorile statutului PSD. Nu mai e coleg cu noi demult

Răfuială în PSD după CExN, între un semnatar al scrisorii şi Cătălin Rădulescu. Ţuţuianu: Voi propune excluderea lui din PSD şi îl voi da în judecată

"În cursul zilei de ieri (vineri - n.r.) au fost vreo doi, trei care au aruncat tot felul de mizerii în piaţă. Rădulescu bate câmpii pur şi simplu, iar luni o să avem probabil o şedinţă a Biroului Permanent Naţional şi am să cer personal preşedintelui partidului să vină să dea lămuriri (Cătălin Rădulescu – n.r.). Este o tâmpenie. O nebunie. O aiureală spusă de un nebun. E ca în povestea aceea – un nebun aruncă o piatră şi apoi doi deştepţi încearcă să o scoată din lac", a afirmat Adrian Ţuţuianu, sâmbătă pentru MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că îl va da în judecată pe deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, deoarece acuzaţiile nu au niciun suport în realitate, precizând şi că îi va cere lui Liviu Dragnea să informeze public dacă există un sistem de supraveghere al SRI în sediul partidului din Kiseleff.

"O să-l dau şi în judecată, pentru că nu mai accept să mă terfelească nimeni. Deocamdată el s-a exprimat. Nu ştiu cine l-a pus. Aceasta este altă poveste. Este o aiureală pur şi simplu. Nu are niciun fel de suport în realitate. Luni o să cer politic, în cadrul Biroului Permanent Naţional, dacă are loc, preşedintelui partidului să mă informeze şi pe mine dacă există o asemenea situaţie. Dacă există, atunci înseamnă că un serviciu secret a acţionat nelegal, pentru că nu ai voie să interferezi în viaţa unui partid politic, iar dacă nu există, atunci o să-l rog să spună public lucrul acesta şi să-l sancţionăm pe Rădulescu", a completat Ţuţuianu.

Întrebat ce sancţiune va propune pentru Cătălin Rădulescu, Adrian Ţuţuianu a spus că o ceară excluderea acestuia din partid.

"Eu o să cer excluderea din partid, nimic altceva. Nu poţi să faci asemenea acuzaţii, pentru că ele sunt de o gravitate extremă. Afectează şi persoana, afectează şi serviciile din România. Dar, în plan personal, mă voi întâlni cu domnul Rădulescu la tribunal", a conchis senatorul PSD.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, membru în comisia parlamentară pentru legile justiţiei, l-a acuzat vineri pe Adrian Ţuţuianu, unul dintre semnatarii scrisorii împotriva lui Liviu Dragnea şi fost preşedinte al Comisiei de Control SRI, că a acceptat un sistem de înregistrare SRI în sediul partidului.

Rădulescu, despre Ţuţuianu: Va suporta rigorile statutului PSD. Nu mai e coleg cu noi demult

Cătălin Rădulescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că Adrian Ţuţuianu, care a propus excluderea sa, va respecta rigorile statutului PSD, după decizia CEx de vineri potrivit căreia social-democraţi nu mai trebuie să iasă cu atacuri publice împotriva colegilor.

"Eu nu intru în niciun fel de dialog public şi respect decizia CEx, aşa cum ar fi trebuit să o respecte şi «colegul» Ţuţuianu. Pun în ghilimele colegul pentru că nu mai e coleg cu noi demult. Deci există o decizie a CEx de ieri, în care preşedintele a explicat foarte tare public că de acum încolo cine mai iese împotriva colegilor, deci s-a încheiat a fost un război între nişte pucişti şi restul partidului care s-a încheiat prin vot, după acest lucru cine iese public va suporta rigorile statutului partidului. Deci eu nu vreau să fac niciun fel de remarcă sau să spun altceva faţă de ce a spus Ţuţuianu. El trebuie să specifice public în Biroul Permanent de ce a făcut această declaraţie", a afirmat deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, sâmbătă pentru MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că va face precizări, dacă este necesar, în forurile statutare ale partidului şi nu public.

"Ce s-a discutat în CEx şi în afara CEx a fost până în momentul în care a fost votul, după care fiecare să suporte consecinţele dacă iese împotriva unui coleg. Ce am avut de spus, am spus. Ce am zis eu atunci, înaintea Comitetului Executiv şi în timpul Comitetului Executiv, are cunoştinţă şi secretarul general adjunct al partidului, domnul Codrin Ştefănescu, şi preşedintele partidului, Liviu Dragnea, şi foarte mulţi primari şi membri de partid din judeţul Dâmboviţa (unde lider al filialei PSD este Adrian Ţuţuianu – n.r.) şi dacă sunt alte lămuriri de făcut, o să le fac în cadrul Comitetului Executiv sau în cadrul Biroului Permanent", a completat Rădulescu.

Întrebat de MEDIAFAX ce va face dacă se va supune la vot excluderea sa din PSD, la propunerea lui Adrian Ţuţuianu, Cătălin Rădulescu a răspuns: "Orice fel de cerinţă a lui Ţuţuianu pe care o face publică va suporta rigorile statutului şi a decizie Cex de ieri. A ieşit public, a cerut public excluderea mea, va suporta rigorile Comitetului Executiv şi ale Biroului Permanent. Eu nu vreau să ies public. Eu ce am de spus, spun în cadrul partidului".

Chestionat cum comentează faptul că Adrian Ţuţuianu a anunţat că îl va da în judecată, Rădulescu a replicat: "Să mă dea în judecată. Care e problema?".

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a declarat, pentru MEDIAFAX, că va propune, la următoarea şedinţă a BPN, excluderea lui Cătălin Rădulescu din partid, iar personal îl va da în judecată pe acesta, pe fondul acuzaţiile potrivit cărora Ţuţuianu ar fi acceptat un sistem de înregistrare SRI în sediul PSD. Acesta a adăugat că îl va da în judecată pe deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, deoarece acuzaţiile nu au niciun suport în realitate, precizând şi că îi va cere lui Liviu Dragnea să informeze public dacă există un sistem de supraveghere al SRI în sediul partidului din Kiseleff.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, membru în comisia parlamentară pentru legile justiţiei, l-a acuzat vineri pe Adrian Ţuţuianu, unul dintre semnatarii scrisorii împotriva lui Liviu Dragnea şi fost preşedinte al Comisiei de Control SRI, că a acceptat un sistem de înregistrare SRI în sediul partidului.

Liviu Dragnea, a anunţat că cei mai mulţi dintre colegii care au participat la CEx al partidului de vineri au cerut să nu se mai accepte ca vreun membru al formaţiunii să iasă să atace public Guvernul şi PSD.

"Ultimul gest cerut de majoritatea colegilor, să nu mai acceptăm, mai iese cineva şi mai atacă guvernul, colegii de partid. Nu putem să o ţinem cu dispute interne în partid. Nu e o ameninţare este un apel cinstit la responsabilitate", a spus Liviu Dragnea, la finalul CEx al PSD de vineri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici