Şi deputatul PNL Mircea Cazan şi-a scris demisia din Parlament şi i-a dat-o lui Crin Antonescu

Preşedintele PNL Sibiu, Mircea Cazan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că şi-a scris demisia din Parlament şi a înmânat-o preşedintelui formaţiunii, Crin Antonescu, motivând că nu se mai regăseşte în actualul Parlament.

267 afișări
Imaginea articolului Şi deputatul PNL Mircea Cazan şi-a scris demisia din Parlament şi i-a dat-o lui Crin Antonescu

Şi deputatul PNL Mircea Cazan şi-a scris demisia din Parlament şi i-a dat-o lui Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Timp de trei ani, cât am fost în Parlament, actuala putere a făcut ce a dorit, a încălcat toate regulamentele şi eu vă spun foarte sincer că nu mă mai regăsesc în acest Parlament. În acest sens, singura soluţie legală şi morală o reprezintă alegerile anticipate şi vă spun că eu, Mircea Cazan, după şedinţa comisiilor şi grupurilor parlamentare PNL, am fost printre primii care ne-am scris demisia şi am înmânat-o domnului preşedinte Crin Antonescu. Cred că singura soluţie este demisia tuturor parlamentarilor USL şi să încercăm să organizăm, cât mai repede posibil, alegeri anticipate", a spus preşedintele PNL Sibiu, Mircea Cazan.

El a afirmat că "este la latitudinea lui Crin Antonescu" dacă va depune sau nu aceste demisii la Camera Deputaţilor pentru a deveni oficiale şi a afirmat că în interiorul PNL au fost foarte multe discuţii în legătură cu oportunitatea depunerii acestor demisii.

"Au fost discuţii: poate unii chiar trăiesc din indemnizaţia de parlamentar, poate pentru alţii e un loc comod. Pentru alţii e mai greu: se pierd cabinete, se pierd multe avantaje, mai degrabă logistice. Dar asta pe mine nu mă interesează, eu nu trăiesc din banii şi logistica de la Parlament. Eu, Mircea Cazan, am preferat această soluţie", a spus Cazan.

El a spus că toţi colegii săi parlamentari au afirmat că, dacă va fi cazul şi se ajunge la o înţelegere cu PSD, îşi vor da demisia.

Întrebat ce se va întâmpla dacă demisia în bloc a parlamentarilor USL nu va determina alegeri anticipate, ci doar alegeri parţiale în diferite colegii, Cazan a afirmat că "este exclus" ca el să candideze la eventuale alegeri parţiale în colegiul său.

"Costurile pentru alegeri în fiecare colegiu se ridică aproximativ la fel ca şi anticipatele. Noi asta am vrut să forţăm: organizarea anticipatelor, pentru că, în mod normal, Parlamentul nu poate funcţiona normal fără opoziţie", a spus Cazan.

El a menţionat că se ia în calcul şi o eventuală grevă parlamentară şi a spus că "la 1 februarie trebuie să se întâmple ceva".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că parlamentarii liberali doresc, după ce puterea a refuzat declanşarea de anticipate, ca deputaţii şi senatorii USL să demisioneze din funcţii, el precizând că vor urma discuţii cu partenerii din Uniune, înainte de hotărârea finală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici