Video Sicriul lui Dan Iosif, depus la Senat

Trupul neînsufleţit al deputatului PSD Dan Iosif a fost depus, joi dimineaţa, la Palatul Parlamentului, în holul mare al Senatului, printre primii veniţi să-i aducă un ultim omagiu fiind parlamentarii Radu Câmpeanu şi Nati Meir.

2 afișări

Lângă catafalc se află şi familia lui Dan Iosif.

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a depus o coroană de flori la catafalcul pe care se află sicriul cu trupul neînsufleţit al deputatului PSD Dan Iosif.

Iliescu a venit în holul mare al Senatului şi i-a adus un ultim omagiu lui Dan Iosif , iar apoi a discutat, timp de un sfert de oră, cu familia acestuia, dar şi cu reprezentanţi ai revoluţionarilor.

Alţi parlamentari care au venit la catafalcul lui Dan Iosif sunt Anghel Stanciu, care a depus un buchet de trandafiri roşii, Emilian Cutean, Aura Vasile, Acsinte Gaspar, fost deputat PSD, în prezent membru al Curţii Constituţionale.

Mai multe coroane de flori au fost aduse din partea PSD, dar şi a revoluţionarului Dumitru Dincă.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a venit la catafalcul lui Dan Iosif, însoţit de parlamentarii social-democraţi Titus Corlăţean, Marian Sârbu, Dan Mircea Popescu şi de Liviu Dragnea.

Mircea Geoană a spus că Dan Iosif a fost un "om vulcanic, tumultuos", dar suferinţa prin care a trecut şi idealurile pentru care a luptat la revoluţie, îl fac să rămână printre cei care au luptat pentru libertate, democraţie.

"Sunt profund îndurerat şi alături de familie", a adăugat Geoană, arătând că e păcat că Dan Iosif a trecut prin această suferinţă.

"Dumnezeu să-l odihnească!", a mai spus Mircea Geoană, arătând că ar trebui să fie apreciaţi oamenii când mai sunt în viaţă.

Pentru a aduce un ultim omagiu lui Dan Iosif au venit şi fostul ministru de Finanţe în Guvernul ţărănist Mircea Ciumara, Gelu Voican Voiculescu, senatorul UDMR Gyorgy Frunda şi preşedintele Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu.

Înmormântarea deputatului Dan Iosif va avea loc sâmbătă, la ora 13, la Cimitirul Eroilor Revoluţiei.

Potrivit unui comunicat al grupului parlamentar PSD de la Cameră, sâmbătă, la ora 11.00, va fi oficiată o ceremonie religioasă în memoria lui Dan Iosif. Slujba se va desfăşura la Palatul Parlamentului, în holul Senatului.

Trupul neînsufleţit al deputatului PSD a fost adus în ţară, joi dimineaţă, pe aeroportul Henri Coandă, unde a fost întâmpinat de câţiva revoluţionari, apropiaţi ai săi.

Dan Iosif a încetat din viaţă, miercuri, la o clinică din Novosibirsk, în urma unui cancer pulmonar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici