Simion cere clarificări de la MAE cu privire la un posibil incident diplomatic provocat de Odobescu

Liderul Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a solicitat public ministrului Afacerilor Externe să explice informaţiile apărute în presa israeliană în legătură cu refuzul său de a participa la o întâlnire cu omologul de la Tel Aviv.

832 afișări
Imaginea articolului Simion cere clarificări de la MAE cu privire la un posibil incident diplomatic provocat de Odobescu

George Simion, Facebook

„Cerem clarificări urgente şi explicite din partea Ministerului Afacerilor Externe cu privire la un posibil incident diplomatic provocat de doamna ministru Luminiţa Odobescu”, declară George Simion, potrivit unui comunicat.

AUR arată că, potrivit unui articol apărut în ediţia de marţi, 19 septembrie a ziarului Haaretz, Luminiţa Odobescu ar fi anulat o întâlnire programată cu şeful diplomaţiei israeliene, Eli Cohen pe motiv că acesta „ar fi încurajat contactul ambasadorului israelian la Bucureşti cu liderul partidului AUR, George Simion”.

„În opinia jurnalistului Haaretz, gestul lui Cohen ar fi stârnit indignarea ministrului roman, care ar fi considerat că un dialog cu Alianţa pentru Unirea Românilor este inacceptabil pentru partea israeliană. Simion a cerut ministrului roman al Afacerilor Externe să precizeze informaţiile prezentate în presa israeliană sunt adevărate sau false, iar în cazul în care ele nu corespund adevărului, ministerul de la Bucureşti să solicite oficial dezminţirea ştirii. Un astfel de incident, odată confirmat, reprezintă o gravă şi nepermisă implicare a şefului diplomaţiei române în jocurile politice din ambele ţări şi un atac fără precedent la imaginea şi interesele României”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
simion,
odobescu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici