Simionca (PMP): Spitalul Bistriţa-Năsăud aşteaptă aviz pentru a testa consumul de droguri

De trei luni şi jumătate, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa-Năsăud aşteaptă un aviz de deţinere de stupefiante pentru a putea folosi, la întreaga capacitate, un aparat de ultimă generaţie de testare a consumului de droguri, spune secretarul general al PMP, Ionuţ Simionca.

184 afișări
Imaginea articolului Simionca (PMP): Spitalul Bistriţa-Năsăud aşteaptă aviz pentru a testa consumul de droguri

Sursa foto: Facebook/Ionuţ Simionca

Potrivit lui Ionuţ Simionca, limitarea consumului de droguri este o urgenţă naţională, iar autorităţile sunt „incapabile” să facă lucruri elementare pentru a limita acest fenomen.

„Chiar dacă am fost primii şi avem unul dintre cele mai performante aparate din ţară, la Bistriţa, de 3 luni jumătate, Spitalul Judeţean de Urgenţă aşteaptă un avis pentru a putea folosi, la întreaga capacitate, un aparat de ultimă generaţie de testare a consumului de droguri. La propunerea consilierilor judeţeni ai PMP, CJ Bistriţa-Năsăud a alocat Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa in Iunie 2022, fondurile necesare achiziţiei acestei dotări. Aparatul atestat, ale cărui rezultate sunt recunoscute drept probe juridice şi care detectează o gamă largă de substanţe interzise, a fost achiziţionat şi a intrat în dotarea spitalului”, spune secretarul general al PMP.

Acesta acuză însă Ministerul Sănătăţii, care nu a eliberat încă Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, pentru respectivul aparat, avizul de deţinere de stupefiante.

„Fără aviz, nu pot fi testate asemenea substanţe. Mi se pare incredibil că, şi acolo unde comunităţile fac tot ce pot pentru a limita consumul de droguri şi a salva vieţi, Guvernul se sufocă în propria birocraţie şi pune beţe în roate celor care fac lucruri concrete. Referitor la situaţia de la Bistriţa, ministrul Rafila nu are decât două variante: să elibereze avizul sau să plece acasă”, mai spune Simionca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici