Simirad nu mai demisionează de la şefia CJ Iaşi, fiind asigurat că va primi şi pensie şi salariu

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, a anunţat, miercuri, că renunţă la intenţia de a demisiona de la şefia instituţiei, susţinând că a primit asigurări că Ordonanţa de Urgenţă 230/2008 nu se referă şi la aleşii locali, astfel că va primi în continuare şi pensie şi salariu.

22 afișări
Imaginea articolului Simirad nu mai demisionează de la şefia CJ Iaşi, fiind asigurat că va primi şi pensie şi salariu

Simirad nu mai demisionează de la şefia CJ Iaşi, fiind asigurat că va primi şi pensie şi salariu (Imagine: Mediafax Foto)

Simirad a declarat că a luat această decizie în urma unei discuţii purtate, miercuri, în biroul său, cu liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita.
"S-a clarificat problema cu ordonanţa, aşa că nu mai plec din fruntea Consiliului Judeţean. Am luat ieri (marţi – n.r.) decizia de a demisiona pentru că în momentul în care am candidat ştiam clar că pot merge şi cu pensia şi cu indemnizaţia în acelaşi timp. Ce am făcut eu ieri, când am anunţat că-mi dau demisia, a fost să trag un semnal de alarmă Guvernului, nu partidului din care fac parte", a declarat Constantin Simirad, membru PSD.

La rândul său, liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita s-a arătat mulţumit de decizia colegului său de partid, Constantin Simirad, de a renunţa să mai demisioneze din postul de preşedinte al CJ Iaşi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că îşi va da demisia din funcţie dacă Guvernul nu va renunţa la decizia ca pensionarii care primesc salariu de la stat să aleagă între cele două venituri.

Simirad spunea că între pensia de fost ambasador şi salariul obţinut ca preşedinte al Consiliului Judeţean alege pensia.

"Dacă Guvernul nu renunţă la decizie, până la sfârşitul lunii ianuarie îmi dau demisia. Eu iau de la Consiliul Judeţean, pe lună, 48 de milioane de lei, iar pensia mea este de 30 de milioane. Pentru 18 milioane în plus, eu nu stau în fruntea CJ", declara Simirad.

Tot marţi, secretarul Consiliului Judeţean Iaşi, Ion Serbina, a susţinut că preşedintele CJ Constantin Simirad nu are motive să demisioneze din funcţie, întrucât Ordonanţa de Urgenţă 230/2008 nu se aplică şi aleşilor locali, iar aceştia nu trebuie să aleagă între pensie şi indemnizaţia de la stat.

Citeşte şi:

Guvernul obligă pensionarii angajaţi în instituţii publice să opteze între pensie şi salariu - surse

Pensionarii care au primit compensaţii trebuie să restituie banii la reangajarea în sistemul public

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici