Simonis: Am convocat plenul pentru a respinge iniţiativele toxice ale unor parlamentari afiliaţi UDMR

Am convocat de urgenţă plenul Camerei Deputaţilor pentru joi pentru a respinge iniţiativele toxice ale unor parlamentari afiliaţi grupului UDMR privind aşa zisa autonomie a Ţinutului Secuiesc şi separarea cetăţenilor români pe criterii etnice, afirmă Alfred Simonis.

977 afișări
Imaginea articolului Simonis: Am convocat plenul pentru a respinge iniţiativele toxice ale unor parlamentari afiliaţi UDMR

Simonis:Am convocat plenul pentru a respinge iniţiativele toxice ale unor parlamentari afiliaţi UDMR

„Am convocat de urgenţă plenul Camerei Deputaţilor pentru mâine (joi - n.r.), 28 decembrie, la propunerea preşedintelui PSD Marcel Ciolacu, pentru a respinge iniţiativele toxice ale unor parlamentari afiliaţi grupului UDMR privind aşa zisa autonomie a Ţinutului Secuiesc şi separarea cetăţenilor români pe criterii etnice”, scrie pe Facebook preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

El menţionează că este „cel puţin revoltător că membrii AUR s-au opus astăzi în Biroul Permanent acestei proceduri necesare pentru a pune capăt unor teme care nu îşi au locul în societate”.

„Ori nu înţeleg procedurile parlamentare, ori vor să speculeze în mod populist acest subiect. Deşi nu am mari aşteptări de la AUR, îi aştept mâine să vină să voteze respingerea acestor propuneri toxice. Altfel, vor demonstra încă o dată că nu sunt în stare să ofere românilor decât scandal şi urlete”, încheie Simonis.

Deputaţii se reunesc, joi, de la ora 14.00, în şedinţă în format hibrid. Pe ordinea de zi se regăsesc privind autonomia Ţinutului Secuiesc. „Astfel de propuneri legislative izolate nu au ce căuta într-un stat democratic”, a transmis liderul PSD, Marcel Ciolacu. El a cerut respingerea proiectelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici