Sindicaliştii din educaţie resping oferta Guvernului. Greva continuă

Sindicaliştii din educaţie au respins, miercuri seara, oferta Guvernului. Greva continuă. Nu sunt de acord cu eşalonarea majorării salariale şi cer dublarea ofertei Executivului, de la 1.000 de lei la 2.000 de lei.

865 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din educaţie resping oferta Guvernului. Greva continuă

„Am comunicat ultimele măsuri propuse pentru detensionarea situaţiei, oferta a ajuns în teritoriu, iar organizaţiile noastre le-au respins. Am convocat Colegiul Spiru Haret pentru a stabili foarte clar care este limita minimă pe care o putem negocia de acum încolo”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”, Marius Nistor.

Liderii de sindicat din ţară de la Spiru Haret vor fi convocaţi vineri pentru a lua o decizie.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, a declarat că liderii judeţeni au respins oferta, nefiind de acord cu eşalonarea pe 3 ani a majorării salariului şi cu suma acordată din 1 iulie.

„Aşa cum la sănătate s-a găsit soluţia să se dea mărirea într-o singură tranşă, vrem şi noi”, a spus Hăncescu.

Potrivit acestuia, profesorii cer dublarea ofertei Executivului, de la 1.000 de lei la 2.000 de lei.

În aceste condiţii, greva continuă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici