Socrul lui Ponta, dispus să cumpere bilete de avion parlamentarilor, ca învestirea să fie luni

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, s-a arătat dispus să le cumpere bilete de avion parlamentarilor pentru ca audierile miniştrilor desemnaţi să aibă loc luni dimineaţă, astfel încât Guvernul să fie învestit în aceeaşi zi.

284 afișări
Imaginea articolului Socrul lui Ponta, dispus să cumpere bilete de avion parlamentarilor, ca învestirea să fie luni

Socrul lui Ponta, dispus să cumpere bilete de avion parlamentarilor, ca învestirea să fie luni (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

În şedinţa Birourilor permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor de vineri, când a fost stabilit programul audierii miniştrilor desemnaţi şi a plenului reunit pentru învestirea Cabinetului Ponta, democrat-liberalul Mircea Toader a propus ca audierile în comisii să înceapă luni după-amiază, iar marţi dimineaţă să fie plenul reunit.

"V-aş propune să facem audierile luni şi marţi dimineaţă la prima oră să putem să facem dezbaterea cu vot şi să închidem, pentru că altfel ar fi foarte dificil să vină şi colegii noştri. Nu ştiu dacă şi la dumneavoastră, dar cred că problema avioanelor, a transportului, este o problemă. V-aş ruga să ţineţi cont, să începem după-amiază audierile până se termină şi apoi marţi dimineaţă facem plenul reunit şi cu vot", a spus Toader, conform stenogramei şedinţei.

Imediat a intervenit liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, care este şi socrul lui Victor Ponta, spunând: "Nu, nu. În primul rând, se depăşesc cele zece zile şi nu cred că este bine. În al doilea rând, motivaţia aceasta ştiţi şi dumneavoastră că este uşurică. Abia este vineri astăzi, vă iau eu toate biletele, dacă vreţi, numai eu ca individ, aşa. Haideţi să fim serioşi. Noi avem prioritate pe toate cursele. Nu cred că acesta este un motiv acum să începem iarăşi să avem discuţii".

"Doamnă preşedinte, haideţi să nu complicăm lucrurile. Eu cred că şi dacă se face luni ceva mai seara, se face şi gata. Ce rost are să discutăm?", a intervenit şi senatorul PDL Radu Berceanu.

Preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a propus ca audierile în comisii să înceapă luni la prânz, iar la ora 17.00 să fie plenul reunit, însă Ilie Sârbu nu a fost de acord nici cu această propunere.

"Ne uităm pe orar şi ştim cu toţii, până la ora nouă vin cursele de dimineaţă, după aceea sunt cele care vin de la ora unu încolo, deci nu este cazul să ne uităm. De la zece se poate începe liniştit. Cei care vin cu maşinile pot să vină duminică seara, pentru că nu este un program stabilit pentru senatori şi deputaţi că trebuie să plece luni dimineaţa. Câte situaţii de genul acesta avem! Şi la ora trei să înceapă. Şi aşa nu ne adunăm până la trei şi jumătate. Ca să poată seara, dacă s-a convenit şi programul de depunere a jurământului. Eu cred că este acceptabil", a spus Sârbu.

"Domnule Sârbu, aveţi dreptate, avioanele ajung undeva spre zece. Haideţi să înceapă la 11.00, până când vin de acolo până aici măcar, ca să le creăm condiţii oamenilor care vor să vină la comisii. Nu este o problemă, aveţi majoritate în comisii, dar să vină oamenii la şedinţă. Şi să înceapă la patru", a replicat preşedintele Senatului, Vasile Blaga, la care Ilie Sârbu a spus: "N-am nicio problemă. Ştiu cum se întâmplă în realitate lucrurile. Cine vrea să vină, vine; cine nu vrea, găseşte motive, că n-a venit avionul, că a fost aglomeraţie pe drum".

Vasile Blaga şi Ilie Sârbu au căzut de acord ca audierile în comisii să înceapă la ora 11.00, iar şedinţa plenului reunit la ora 16.00, însă în acest moment a intervenit senatorul PNL Dan Radu Ruşanu, care a susţinut ca audierile să fie programate la ora 10.00.

"Dacă se pune la 11, tot la 11.30 începe. Să punem la zece şi la zece să înceapă, pentru că până vin televiziunile, până-şi întind cablurile, până ne strângem noi...", a comentat Ruşanu, fiind susţinut şi de Sârbu: "Până vine ministrul, pentru că acum deja este ministru".

Vasile Blaga a dat asigurări că plenul reunit va începe cu siguranţă la ora 16.00, pentru că el va conduce şedinţa şi se ştie că el nu întârzie "nicio secundă".

În final, membrii Birourilor permanente au fost de acord ca audierile în comisii să fie programate de la ora 10.00, iar plenul reunit să înceapă la ora 16.00, aşa cum s-a şi întâmplat.

De asemenea, luni seară, cu începere de la ora 22.30 a avut loc la Palatul Cotroceni ceremonia depunerii jurământului de către premierul Victor Ponta şi membrii Cabinetului său. Luni noaptea, Ponta a mers şi la Palatul Victoria pentru a-şi prelua mandatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici