Solomon (PSD), despre comunicatul SUA: Rachetele Patriot şi avioanele sunt taxa haraciului?

Deputatul PSD Adrian Solomon a criticat, miercuri, în plen comunicatul Departamentului de Stat al SUA, afirmând că este „o neobrăzare” şi i-a îndemnat pe aleşi să se gândească dacă rachetele Patriot şi avioanele cumpărate din SUA sunt „taxa haraciului sau taxă de protecţie”.

458 afișări
Imaginea articolului Solomon (PSD), despre comunicatul SUA: Rachetele Patriot şi avioanele sunt taxa haraciului?

Solomon (PSD), despre comunicatul SUA: Rachetele Patriot şi avioanele sunt taxa haraciului?

„Şi eu trebuie să spun că am fost revoltat de comunicatul de presă scris de un funcţionar din Departamentul de Stat al partenerului nostru strategic. Şi eu sunt bucuros că cei doi preşedinţi ai Camerelor Parlamentului au apărat instituţia fundamentală în ţara aceasta în faţa chiar şi a partenerului nostru strategic. (...) De unde neobrăzarea celor care au emis acel comunicat din parte Departamentului de Stat nu pot să îmi explic”, a declarat deputatul PSD Adrian Solomon, în plenul Camerei Deputaţilor.

Adrian Solomon a afirmat că la 100 de ani de la Marea Unire nu poate să nu se întrebe dacă România nu a schimbat Înalta Poartă cu Moscova şi acum „cu altă Înaltă Poartă”.

„Rachetele Patriot şi avioanele sunt taxa haraciului sau taxă de protecţie? Mai gândiţi-vă o dată, dragi colegi!”, a spus Solomon.

Deputatul PSD a afirmat că nimeni nu are dreptul să ceară Parlamentului ceva, în afară de poporul român.

„Dacă poporul român ar fi emis prin referendum un astfel de punct de vedere ar fi trebuit luat în consideraţie”, a spus social-democratul.

Solomon a criticat opoziţia despre care a spus că a adoptat „poziţia ghiocelului”.

„De regulă, cei din dreapta mea au adoptat poziţia ghiocelului sau a nevertebratelor în faţa unor instituţiţi chiar din ţară sau din afară în momentul în care aveau de legiferat ceva”, a spus Adrian Solomon.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici