Soluţia INEDITĂ a unui deputat PSD pentru fluidizarea traficului în localităţi: viteze mai MARI de circulaţie - Mediafax

Soluţia INEDITĂ a unui deputat PSD pentru fluidizarea traficului în localităţi: viteze mai MARI de circulaţie

Deputatul PSD, Mihai Weber, a depus la Senat o iniţiativă legislativă prin care vrea să modifice viteza maximă de circulaţie pe drumurile naţionale, în interiorul localităţilor, de la 50 de km/h la 60 de km/h, exceptând oraşele şi municipiile.

1029 afişări

Imaginea articolului Soluţia INEDITĂ a unui deputat PSD pentru fluidizarea traficului în localităţi: viteze mai MARI de circulaţie

Soluţia INEDITĂ a unui deputat PSD pentru fluidizarea traficului în localităţi: viteze mai MARI de circulaţie

În expunerea de motive, deputatul susţine că „Scopul acestei reglementări vizează fluidizarea traficului şi reducerea timpilor de condus pentru şoferi”.

De asemenea, el precizează că această reglementare ar reduce „semnificativ” timpul de transport al mărfurilor, astfel că ar ajuta transportatorii şi investitorii.

„Pentru restul participanţilor la trafic, persoane fizice, reducerea timpilor petrecuţi la volan, va avea ca urmare reducerea oboselii şi, ca urmare, o probabilitate mai mică de producere a unor evenimente în trafic”, se arată în documentul citat.

 

Totodată, deputatul PSD susţine că modificarea limitei de viteză în localităţi nu va dăuna siguranţei traficului, deoarece „avansul tehnologic şi noile tipuri de autovehicule dotate cu sisteme mai performante de frânare sunt în măsură să gestioneze viteze superioare în limită de siguranţă”.

Potrivit textului legislativ, „Limita maximă a vitezei de circulaţie pe drumurile naţionale şi europene, în interiorul localităţilor, va fi de 60 km/h, pentru toate categoriile de autovehicule. Pe anumite sectoare de drum din interiorul localităţilor, administratorul drumului poate stabili, pentru atovehiculele din categoria A şi B, o limită de viteză superioară, dar nu mai mult de 80 km/h”.

De la această prevedere ar urma să facă excepţie oraşele şi municipiile.

„Fac excepţie oraşele şi municipiile, unde limite de viteză mai mari de 50 de km/h se stabilesc numai cu avizul poliţiei rutiere”.

În prezent, limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h.

Propunerea legislativă pentru modificarea art.49 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost înregistrată la Senat, Camera Deputaţilor fiind for legislativ decizional.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
PARLAMENT ,
VITEZĂ ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.