Soporan: PSD Cluj contează în campania electorală pe sprijinul lui Rus, Dâncu şi Puşcaş

Liderul PSD Cluj, Vasile Soporan, a afirmat, marţi, că PSD Cluj aşteaptă o implicare în campania electorală a demisionarilor Ioan Rus, Vasile Dâncu şi Vasile Puşcaş, reuşind să obţină o derogare din partea conducerii centrale în ceea ce priveşte stabilirea candidaţilor pentru alegerile parlamentare.

25 afișări
Imaginea articolului Soporan: PSD Cluj contează în campania electorală pe sprijinul lui Rus, Dâncu şi Puşcaş

Soporan: PSD Cluj contează în campania electorală pe sprijinul lui Rus, Dâncu şi Puşcaş (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Vasile Soporan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă din partea celor trei demisionari o implicare în campania electorală, în condiţiile în care aceştia sunt "forţe care pot determina un rezultat bun".

"Dorim să prezentăm echipa cea mai bună şi, în această echipă a judeţului Cluj, pentru PSD, şi Ioan Rus şi Vasile Dâncu şi Vasile Puşcaş sunt forţe care pot determina un rezultat bun", a afirmat Soporan, fără să facă alte precizări.

El a spus că, din cauza situaţiei din organizaţie, rezultată în urma demisiei celor trei şi a reorganizării pe colegii, care a început după Conferinţa Judeţeană Extraordinară a PSD Cluj, s-a obţinut o derogare de la desemnarea candidaţilor pentru Parlament până în 10 august, în loc de 25 iulie.

"Din cauza faptului că dorim ca în procesul de decizie să consultăm toate organizaţiile locale, am stabilit împreună cu Bucureştiul o derogare de la desemnarea candidaţilor pentru colegiile din judeţul Cluj până în 10 august. Este timp suficient pentru a face o evaluare a candidaţilor pentru colegiile clujene", a precizat deputatul clujean.

Soporan a afirmat că a primit asigurări din partea preşedintelui PSD, Mircea Geoană, că nu vor exista presiuni pentru desemnarea într-un colegiu din judeţul Cluj a unui candidat din afară.

El a explicat că nu doreşte repetarea situaţiei din 2004, când conducerea centrală a impus-o pe lista fostei Uniuni PSD+PUR Cluj pe Graţiela Iordache, din partea PUR, care acum este deputat PDL.

Soporan a adăugat că va avea o discuţie şi cu reprezentanţii conducerii PC Cluj, pentru a vedea dacă aceştia solicită un colegiu pentru un candidat al lor.

Potrivit lui Vasile Soporan, PSD Cluj doreşte o normalizare a relaţiilor dintre filială şi conducerea centrală a partidului.

"În cadrul acestei normalizări vrem să prezentăm o echipă puternică, care să cuprindă toate valorile din organizaţia judeţeană", a subliniat liderul PSD Cluj.

Soporan a afirmat că, în perioada următoare, se va trece la reorganizarea filialei pe colegii uninominale, iar fiecare vicepreşedinte al filialei judeţene va răspunde de unul dintre cele 14 colegii, zece pentru deputaţi şi patru pentru senatori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici