Sorin Cîmpeanu: Aproape jumătate dintre angajaţii din sistemul de învăţământ preuniversitar vor să se vaccineze

Ponderea angajaţilor din învăţământul preuniversitar care s-au arătat până acum disponibili să se vaccineze anti-Covid-19 se apropie de 50%, anunţă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. În sistemul de învăţământ universitar ponderea e de 60%.

730 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu: Aproape jumătate dintre angajaţii din sistemul de învăţământ preuniversitar vor să se vaccineze

Sorin Cîmpeanu: Aproape jumătate dintre angajaţii din sistemul de învăţământ preuniversitar vor să se vaccineze

Sorin Cîmpeanu precizează la RFI că aproape jumătate dintre angajaţii din sistemul preuniversitar s-au arătat până acum disponibili să se vaccineze: „Noi am iniţiat o interogare a întregului sistem. Întrebarea a fost adresată tuturor celor 340 de mii de membri ai sistemului naţional de educaţie. Până în momentul de faţă, învăţământul preuniversitar se apropie, deci în momentul acesta, data limită este vineri, 15 ianuarie, orele 16, până în acest moment, personalul din sistemul de învăţământ preuniversitar se apropie de 50% cu privire la disponibilitatea de vaccinare, fără ca aceste răspunsuri să constituie o obligaţie legală de vaccinare, iar în sistemul de învăţământ universitar suntem deja la 60%".

În opinia sa, „orice persoană vaccinată din sistemul de învăţământ va însemna o diminuare a riscului de transmitere a acestui virus, deci practic, va însemna o diminuare a riscului la care sunt supuşi elevii şi profesorii".

Ministrul Educaţiei spune când se va decide eventuala redeschidere a şcolilor pe 8 februarie: „Decizia va fi luată, punând la masă expertiza din Educaţie cu expertiza din Sănătate, pentru că este foarte îngustă fâşia dintre dreptul fundamental la educaţie şi dreptul fundamental la sănătate şi decizia va fi anunţată cât mai repede cu putinţă, oricum în luna ianuarie, rămânând practic cel puţin o săptămână până la data de 8 februarie, pentru ca şcolile, profesorii, elevii, părinţii să aibă suficient timp în vederea pregătirii începerii şcolii în format fizic, acolo unde se va putea".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici