Sorin Grindeanu nu ar accepta Justiţia sau MIPE şi exclude Preşedinţia: Nu am profilul necesar

Sorin Grindeanu spune că nu va accepta să fie numit la Justiţie sau MIPE la rotativa guvernamentală, ci că se va întoarce în Parlament, în condiţiile în care protocolul coaliţiei de guvernare rămâne neschimbat şi funcţia de ministru al Transporturilor va fi revendicată de PNL.

331 afișări
Imaginea articolului Sorin Grindeanu nu ar accepta Justiţia sau MIPE şi exclude Preşedinţia: Nu am profilul necesar

„În momentul în care Protocolul rămâne aşa şi lucrurile rămân în această formă, eu sunt ales în Parlament, sunt deputat şi voi merge în Parlament”, spune la Antena 3 Sorin Grindeanu, întrebat ce se întâmplă dacă Ministerul Transporturilor va fi revendicat pe 25 mai de liberali.

El spune că nu ar accepta să fie numit la Justiţie sau MIPE.

Nu sunt finanţist. Conform protocolului, Ministerul Justiţiei ar trebui să revină la PSD. Păi, eu nu am niciun fel de pregătire de acest tip”, argumentează Grindeanu.

El nu exclude varianta ca, dacă Ministerul Transporturilor o să fie revendicat de PNL, să preia funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Totodată, Sorin Grindeanu exclude posibilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale, pe motiv că nu are „profilul necesar”.

Potrivit protocolului coaliţiei de guvernare, la rotaţia guvernamentală ministerele Transporturilor şi de Finanţe ar trebui să revină liberalilor, iar la ministerele de Justiţie şi pentru Proiecte Europene să fie numiţi social-democraţi.

„Singurul punct din protocol care nu poate fi negociat este alternanţa funcţiei de premier, de la Nicolae Ciucă la Marcel Ciolacu”, spunea miercuri dimineaţă secretarul general al PSD, Paul Stănescu, despre menţinerea sau rediscutarea conducerii ministerelor în cadrul rotaţiei la guvernare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici