Speranţa Cliseru, apropiată a Gabrielei Firea, şi-a încetat mandatul în funcţia de prefect al Capitalei

Speranţa Cliseru şi-a încetat mandatul în funcţia de prefect al Capitalei, a anunţat joi, la finalul şedinţei de Guvernul, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

3046 afișări
Imaginea articolului Speranţa Cliseru, apropiată a Gabrielei Firea, şi-a încetat mandatul în funcţia de prefect al Capitalei

Prefectul Capitalei al Speranţa Cliseru, apropiată a Gabrielei Firea, şi-a încetat mandatul

„A existat acel punct, a fost discutat şi adoptat în şedinţa de Guvern de astăzi (joi-n.r)t. Este vorba despre încetarea mandatului prefectului de Bucureşti şi numirea unui subprefect de Constanţa. A încetat mandatul prefectului de Bucureşti. A fost o hotărâre privind încetarea şi o hotărâre privind numirea unui subprefect în Constanţa”, a transmis Nelu Barbu.

Întrebat cu cine va fi înlocuită Speranţa Cliseru, purtătorul de cuvânt al Guvernului a răspuns: „Nu a existat un act normativ privind numirea, ci privind încetarea”.

Fostul prefect al Capitalei, Speranţa Cliseru, este apropiată a Gabrielei Firea, ocupând în trecut funcţia de consilier al acesteia. Până să ajungă la Primăria Capitalei, Cliseru a fost administrator public al oraşului Voluntari, care îl are ca primar pe Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea.

Ulterior, Cliseru a fost numită de primarul general membru în consilii de administraţie la societăţile nou înfiinţate: Compania Municipală Pază şi Securitate Bucureşti S.A şi Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA.

În jurul Speranţei Cliseru a existat o controversă referitoare la semnarea ordinului de intervenţie în forţă a jandarmilor la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. În timp ce purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a susţinut că aceasta a dat ordin, în jurul orei 23.30, ca jandarmii să intervină în forţă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut constant că ordinul a fost scris de jandarmi, iar semnătura prefectului a fost una formală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici