Spion rus, oprit pe Aeroportul Chişinău

Un reprezentat al Centrului Internaţional de luptă şi pregătire specială „VOLK”, care ar avea legături cu GRU (Serviciului Militar de Informaţii al Federaţiei Ruse) a primit sâmbătă seară interdicţie de intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, relatează site-ul publika.md.

7240 afișări
Imaginea articolului Spion rus, oprit pe Aeroportul Chişinău

Este vorba despre Oleg Kosolapov, şeful Centrului „VOLK” din oraşul Simferopol, Crimeea.

Surse avizate au declarat pentru Deschide.md că Oleg Kosolapov a ajuns sâmbătă seară pe Aeroportul Internaţional Chişinău, cu cursa avia Moscova - Chişinău, dar acestuia i-a fost interzis accesul în Republica Moldova şi a fost întors la Moscova cu o altă aeronavă.

Aceleaşi surse nu exclud că deplasarea lui Kosolapov la Chişinău ar avea ca scop pregătirea destabilizării situaţiei după scrutinul electoral, prin organizarea de manifestaţii, violenţe stradale şi pregătirea unor atentate care i-ar viza lideri politici de la Chişinău, vizat fiind, în special, preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Agenţia „VOLK”, este oficial înregistrată în Federaţia Rusă ca organizaţie internaţională, iar acest fapt îi permite să activeze şi peste hotarele Rusiei.

Potrivit site-ului oficial al „VOLK”, organizaţia are filiale în mai multe oraşe din Federaţia Rusă, în ţări din Europa cum ar fi: Ungaria, Serbia, Elveţia, Italia, Germania, Grecia, dar şi în Taiwan, Asia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici