SPIONAJ industrial la IPROMIN: MAE a transmis Ambasadei Rusiei că presupusul spion nu a fost reţinut

Ministerul de Externe precizează că a transmis părţii ruse clarificările necesare privind cazul cetăţeanului rus cercetat de DIICOT pentru că a fost depistat având în posesie documente clasificate ale IPROMIN SA, informând şi că acesta nu a fost reţinut.

482 afișări
Imaginea articolului SPIONAJ industrial la IPROMIN: MAE a transmis Ambasadei Rusiei că presupusul spion nu a fost reţinut

SPIONAJ industrial la IPROMIN: MAE a transmis Ambasadei Rusiei că presupusul spion nu a fost reţinut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ca urmare a informaţiilor primite de la DIICOT, MAE a transmis părţii ruse clarificările necesare despre situaţia unui cetăţean al Federaţiei Ruse împotriva căruia s-a dispus, de către autorităţile române competente, măsura interdicţiei de a părăsi localitatea, respectiv municipiul Bucureşti. De asemenea, MAE a arătat, conform aceloraşi informaţii de la DIICOT, ca nicio altă măsură preventivă (cum ar fi reţinerea) nu a fost dispusă până în prezent împotriva cetăţeanului rus", menţionează Ministerul român de Externe într-o precizare transmisă miercuri la solicitarea MEDIAFAX.

Ambasada Rusiei la Bucureşti este "preocupată" de "limitarea drepturilor" cetăţeanului rus depistat cu documente clasificate şi a adresat MAE o nouă cerere pentru informaţii privind motivele reţinerii şi pentru oferirea de acces consular, a informat marţi Vocea Rusiei, în ediţia online.

"Ambasada Rusiei în România a trimis pe 26 octombrie o notă Ministerului Afacerilor Externe din România, dar nu a primit nicio informaţie oficială despre această situaţie", a declarat un oficial de la reprezentanţa diplomatică rusă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici