Sri Lanka caută un viitor mai bun după demisia preşedintelui

Sri Lanka caută o cale de ieşire din haosul politic şi economic după ce preşedintele Gotabaya Rajapaksa a demisionat şi a fugit din ţară.

147 afișări
Imaginea articolului Sri Lanka caută un viitor mai bun după demisia preşedintelui

Sri Lanka caută un viitor mai bun după demisia preşedintelui

Prim-ministrul Ranil Wickremesinghe a depus jurământul ca lider temporar vineri şi are sprijinul partidului de guvernământ pentru a-şi asuma rolul definitiv.

Acest lucru îl face favorit atunci când un nou preşedinte va fi ales săptămâna viitoare, dar se poate dovedi inacceptabil pentru protestatari.

Rajapaksa a fugit în Singapore, stârnind sărbători pe stradă, transmite BBC

El şi familia lui au fost acuzaţi de provocarea unei crize economice profunde, iar srilankezii se confruntă cu o penurie acută de alimente, combustibil şi alte provizii de bază.

Afacerile şi magazinele s-au redeschis în Colombo, vineri dimineaţă, dar soldaţii încă sunt prezenţi pe drumurile principale.

În acelaşi timp, mii de oameni s-au întors la cozile lungi din faţa benzinăriilor.

Procesul de alegere a unui nou preşedinte în parlament va începe sâmbătă, deputaţii fiind aşteptaţi să voteze pe 20 iulie.

După ce a depus jurământul ca lider interimar, Wickremesinghe a promis că va acţiona rapid pentru a stabili un preşedinte ales democratic.

"Voi lua imediat măsuri pentru a instaura statul de drept şi pacea în ţară. Accept 100% dreptul la proteste paşnice. Dar unii încearcă să facă acte de sabotaj", a spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici