SRI nu are date despre implicarea românilor în tabere de antrenament terorist în Pakistan

SRI nu are date şi nu a fost informat de niciun serviciu de informaţii străin în privinţa participării unor cetăţeni români la tabere de antrenament terorist în Pakistan, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Serviciului, Marius Bercaru.

243 afișări
Imaginea articolului SRI nu are date despre implicarea românilor în tabere de antrenament terorist în Pakistan

Purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercaru (Imagine: Mediafax Foto)

"SRI, în calitate de autoritate naţională în prevenirea şi combaterea terorismului, nu deţine niciun fel de date privind participarea unor cetăţeni români la tabere de antrenament terorist în Pakistan", a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercaru.

El a mai spus că SRI nu a fost informat de niciun serviciu de informaţii străin, cu care SRI are relaţii de parteneriat, despre eventuala implicare a unor români în tabere de antrenament terorist în Pakistan.

Zeci de europeni, inclusiv din România, s-au antrenat în tabere de terorism din regiunile tribale pakistaneze în ultimele luni, au declarat surse din cadrul serviciilor de informaţii americane, care se tem că acesta este începutul unui nou tip de terorism afiliat al-Qaida, a relatat săptămâna trecută ABC News.

Oficialii guvernamentali suspectează că teroriştii, recrutaţi în Europa, au fost antrenaţi pentru a comite atacuri asupra unor ţinte europene şi posibil chiar din Statele Unite. Presupuşii terorişti provin din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Germania, România şi Estonia, potivit surselor citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici