Stănescu: Istoria pensiilor speciale, care durează de mult timp, va fi încheiată de actuala coaliţie

Secretarul general al PSD Paul Stănescu spune că Legea pensiilor speciale va fi modificată şi va fi pusă în acord cu observaţiile pe care Curtea Constituţională le-a făcut cu privire la pensiile magistraţilor, în urma sesizării ÎCCJ.

1416 afișări
Imaginea articolului Stănescu: Istoria pensiilor speciale, care durează de mult timp, va fi încheiată de actuala coaliţie

Stănescu: Istoria pensiilor speciale, care durează de mult timp, va fi încheiată de actuala coaliţie

„Angajamentul pe care PSD l-a luat, împreună cu partenerii de guvernare, este pentru reforme reale, palpabile, nu mimate doar de dragul populismului. Istoria pensiilor speciale, care durează de prea mult timp, va fi încheiată de actuala coaliţie. Acest lucru demonstrează că alţii, care s-au bătut cu pumnul în piept că vor rezolva această problemă, pur şi simplu nu şi-au dorit-o. Reamintesc că la sfârşitul lunii iunie, când am venit cu legea în Parlament, USR a votat împotrivă. La fel a făcut şi AUR. Astfel, ipocrizia politică a celor care tot solicitau Parlamentului să susţină reforma pensiilor speciale este dezvăluită în toată splendoarea ei”, a scris joi pe Facebook Paul Stănescu.

Acesta aminteşte că, tot în luna iunie, coaliţia de guvernare a eliminat şi pensiile speciale ale parlamentarilor, „altă marotă a Opoziţiei, care nu a făcut nimic bun nici în acest sens când a avut ocazia”.

Secretarul general al PSD anunţă că, după finalizarea acestei reforme, peste 3 miliarde de euro care trebuie să revină României din PNRR vor fi salvaţi şi vor intra în economie.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi că săptămâna viitoare va fi convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a modifica Legea pensiilor speciale.

Legea pensiilor speciale este parţial neconstituţională şi trebuie să fie corectată de Parlament, a decis CCR. Decizia a fost luată miercuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici