Statele Unite vor să limiteze imigraţia prin reducerea sărăciei şi combaterea corupţiei în ţările de origine

  • Administraţia Joseph Biden a prezentat o strategie de limitare a imigraţiei prin reducerea sărăciei şi combaterea corupţiei în ţările de origine.
  • Planul prevede îmbunătăţirea perspectivelor economice, reducerea sărăciei, combaterea corupţiei şi promovarea drepturilor omului.
  • Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris: "Nu va fi uşor, progresele nu vor fi imediate, dar ne angajăm să îndreptăm situaţia".
266 afișări
Imaginea articolului Statele Unite vor să limiteze imigraţia prin reducerea sărăciei şi combaterea corupţiei în ţările de origine

Kamala Harris:

Vicepreşedintele Statelor Unite, Kamala Harris, a prezentat, joi, o strategie care prevede limitarea imigraţiei din America Centrală prin reducerea sărăciei şi combaterea corupţiei, informează agenţia Associated Press şi site-ul Axios.com.

Kamala Harris a explicat că Statele Unite nu pot aborda în mod singular problemele care generează migraţia din ţări precum Guatemala, Honduras şi El Salvador, precizând că în eforturile internaţionale intenţionează să se implice şi Naţiunile Unite, Mexicul, Japonia şi Coreea de Sud.

Strategia prevede măsuri de asistenţă pentru atenuarea problemelor generate de vremea extremă, precum şi îmbunătăţirea perspectivelor economice, reducerea sărăciei, combaterea corupţiei, promovarea drepturilor omului, integrarea pe piaţa muncii, susţinerea libertăţii presei, contracararea grupurilor infracţionale şi a violenţei domestice.

"Vom construi pe bazele care funcţionează, nu ne vom îndepărta de mecanismele care dau rezultate. Nu va fi uşor, progresele nu vor fi imediate, dar ne angajăm să îndreptăm situaţia", a afirmat Kamala Harris.

Vicepreşedintele SUA a amintit că a vizitat recent Guatemala, "unde una dintre cele mai mari provocări este corupţia". Administraţia Joseph Biden a suspendat marţi cooperarea cu Parchetul General din Guatemala, după ce a fost demis procurorul-şef anticorupţie. Washingtonul a transmis că "a pierdut încrederea" în intenţiile autorităţilor din Guatemala de a combate corupţia.

Zeci de mii de imigranţi din America Centrală şi de Sud au ajuns la frontiera dintre Mexic şi Statele Unite în ultimele luni. Departamentul american pentru Securitatea Internă a reluat, luni, deportările în procedură rapidă în cazul imigranţilor clandestini care nu îndeplinesc criteriile pentru a rămâne în SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
imigraţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici