Steagul Statului Israel, proiectat luni seara pe faţada Palatului Parlamentului

Steagul Statului Israel va fi proiectat, luni seara, între orele 20.00 şi 24.00, pe faţada Palatului Parlamentului, în semn de solidaritate cu acestă ţară, au decis membrii conducerilor celor două camere ale Legislativului.

114 afișări
Imaginea articolului Steagul Statului Israel, proiectat luni seara pe faţada Palatului Parlamentului

Steagul Statului Israel, proiectat luni seara pe faţada Palatului Parlamentului

Steagul Statului Israel va fi proiectat, luni seara, între orele 20.00 şi 24.00, pe faţada Palatului Parlamentului, în semn de solidaritate cu acestă ţară. Decizia BPR vine ca răspuns la solicitarea deputaţilor Silviu Vexler şi Ovidiu Victor Ganţ.

Ciolacu: Statul israelian este îndreptăţit să îşi apere ţara cu toate forţele

„Contextul internaţional impune şi mai multă solidaritate între statele partenere, care împărtăşim aceste valori. Mă refer aici la tragedia prin care trece şi poporul israelian, după cele prin care trece poporul ucranean. România condamnă cu tărie atacurile teroriste asupra teritoriilor şi cetăţenilor statului israelian. Şi îmi exprim regretul profund pentru victimele acestor atacuri şi transmit condoleanţe familiilor îndoliate”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul aminteşte că un cetăţean român a decedat în urma atacurilor.

„Şi noi am primit astăzi vestea că un cetăţean, şi român, a decedat în aceste conflicte şi cred că statul israelian este îndreptăţit să îşi apere ţara cu toate forţele”, a spus Marcel Ciolacu.

Propunerea Opoziţiei

Preşedintele Cătălin Drulă anunţă că USR cere adoptarea în şedinţa plenului reunit de marţi a unei declaraţii de solidaritate cu statul Israel şi de condamnare a atacurilor din partea Hamas.

„În urmă cu 82 de ani, pe 9 octombrie 1941, începea deportarea evreilor din România în Transnistria. O manifestare a extremismului şi xenofobiei în cel mai brutal mod. Astăzi este Ziua Naţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România. O zi în care trebuie să ne amintim de ororile împotriva evreilor pentru ca aşa ceva să nu se mai repete niciodată. Tot astăzi am solicitat Parlamentului introducerea pe ordinea de zi a plenului reunit de mâine adoptarea unei declaraţii de solidaritate cu Israel şi condamnare a atacurilor din partea grupării teroriste Hamas”, declară Cătălin Drulă, preşedintele USR.

USR consideră că, în contextul atacurilor teroriste împotriva statului Israel, „se impune luarea unei poziţii ferme şi de urgenţă de către Parlamentul României”.

„Violenţa şi luarea de ostatici nu sunt niciodată soluţii, terorismul trebuie condamnat cu fermitate şi în mod sistematic împotriva oricui ar fi îndreptat”, potrivit comunicatului USR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
steag,
israel,
parlament

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici