Stoica: Există suspiciunea că ne aflăm în faţa celei mai mari manipulări

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, luni, că din rezultatele parţiale prezentate de BEC din 71,06% din secţii, comparativ cu rezultatul exit-poll-urilor, există suspiciunea că ne aflăm în faţa celei mai mari manipulări din istoria post-decembristă, PDL aşteptând un răspuns în acest sens.

19 afișări
Imaginea articolului Stoica: Există suspiciunea că ne aflăm în faţa celei mai mari manipulări

Stoica: Există suspiciunea că ne aflăm în faţa celei mai mari manipulări (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă se menţine actuala tendinţă rezultată din numărătoarea voturilor, care indică o discrepanţă uriaşă între realitate şi estimările făcute de exit-poll-uri, există o mare problemă. Trebuie să ni se dea răspunsuri legate de aceasă uriaşă discrepanţă. Aşteptăm din partea celor care au făcut aceste exit-poll-uri o explicaţie plauzibilă", a spus Stoica.

El a menţionat că, până la primirea acestor explicaţii, "există mai multe interpretări posibile, la o extremă fiind vorba de iresopnsabilitate şi lipsă de profesionalism", iar la cealaltă extremă, "suspiciunea că ne aflăm in faţa celei mai mari manipulări electorale din istoria post-decembistă a României".

"Până când se va da un răspuns la această problemă, suspiciunea rămâne. Noi aşteptăm un asemenea răspuns, iar dacă el nu se va da, atunci această suspiciune de fraudă, de manipulare electorală, va rămâne explicaţia plauzibilă a acestei uriaşe discrepanţe", a mai arătat Valeriu Stoica.

Vezi aici rezultatele parţiale transmise de BEC după centralizarea voturilor din 71,06% din secţiile de votare

 Vezi aici estimările realizate de INSOMAR la 30 noiembrie

Vezi aici un exit-poll CSSB

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici