Stoica: Preda este un om util PDL, dar să înveţe să joace în echipă. Nu sunt adeptul excluderilor

Democrat-liberalul Valeriu Stoica a declarat vineri că nu este adeptul excluderilor din partid, că europarlamentarul Cristian Preda este un om util PDL, dar că acesta trebuie să înveţe să joace în echipă.

129 afișări
Imaginea articolului Stoica: Preda este un om util PDL, dar să înveţe să joace în echipă. Nu sunt adeptul excluderilor

Cristian Preda (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

În opinia lui Stoica, "nicio excludere nu este un câştig".

"Eu am fost exclus de două ori din PNL, prin urmare nu sunt deloc partizanul excluderilor. În acelaşi timp, nu pot să nu observ că politica este un sport de echipă, un joc de echipă. Într-o echipă trebuie să defineşti rolurile, să accepţi să joci rolul care ţi se încredinţează şi pe care eventual îl meriţi. Nu poţi să faci politică jucând de unul singur. Eu sunt convins că Cristian Preda a înţeles din aceste ultime întâmplări politice necesitatea jocului în echipă. Şansa lui în perioada următoare în politica românească depinde de înţelegerea acestei dimensiuni esenţiale a politicii", a declarat Valeriu Stoica la RFI.

El apreciază drept "indispensabilă" critica într-un partid politic, dar arată că există instanţe interne în care să se exercite critica.

"PDL-ului nu cred că i se poate reproşa absenţa criticii. I se poate reproşa faptul că, uneori, această dezbatere internă se amplifică prea mult şi răzbate în afară, într-un mod în care n-ar trebui să răzbată", susţine Stoica.

Întrebat dacă va milita pentru ca europarlamentarul Cristian Preda să fie păstrat în PDL, Valeriu Stoica a răspuns: "Din punctul meu de vedere, orice om cu convingeri de dreapta este util în PDL. Cristian Preda este un om cu convingeri de dreapta. Repet, nu depinde viitorul lui de ceea ce cred eu, ci de el însuşi şi depinde de modul în care va înţelege să joace în echipă şi să respecte regulile unei echipe".

Conducerea PDL a decis luni să-l excludă pe Cristian Preda din partid. Ultimul cuvânt îl va avea însă un for superior al grupării democrat-liberale.

Excluderea europarlamentarului Cristian Preda din PDL a fost aprobată, luni, de conducerea partidului. Hotărârea finală urmează să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare al PDL.

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a declarat, luni, că el a votat împotriva excluderii lui Preda din partid. El a precizat că în susţinerea lui Cristian Preda s-au pronunţat, în BPN, fiecare cu nuanţe proprii, şi Teodor Baconschi şi Valeriu Stoica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici