Stolojan: Am votat cu PDL şi candidaţii săi

Candidatul democrat-liberal la funcţia de premier, Theodor Stolojan, a declarat, duminică, că a votat cu PDL şi candidaţii acestui partid, şi-a exprimat regretul că foarte mulţi tineri au plecat din Bucureşti şi a povestit că, înainte de 1989, a fost membru al unei secţii de vot.

26 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Am votat cu PDL şi candidaţii săi

Stolojan: Am votat cu PDL şi candidaţii săi (Imagine: Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a venit, duminică, la vot, împreună cu soţia, la una dintre secţiile de votare din cadrul Liceului Dimitrie Cantemir.

"Îmi pare rău că foarte mulţi tineri au părăsit Bucureştiul, sper să se reîntoarcă spre seară să îşi exercite dreptul de vot pe care l-am câştigat totuşi cu greu în decembrie 1989 şi cu multe jertfe", a spus Theodor Stolojan.

Întrebat dacă a votat pentru partid sau pentru persoane, liderul PDL a răspuns: "Eu cunosc şi persoanele, şi partidul pentru care am votat, şi evident am votat pentru PDL şi persoanele pe care le cunosc".

Candidatul PDL la funcţia de premier a susţinut că actualul tip de vot uninominal este un început, dar că, în timp, se va ajunge la uninominalul în două tururi de scrutin. "Noi avem 19 ani de democraţie în picioare. Alţii au mult mai mult. Sunt convins că foarte mulţi cunosc candidaţii, alţii nu îi cunosc şi au votat cu partidul. Noi am fi dorit vot în două tururi de scrutin, şi vom ajunge acolo, cu timpul", a spus Stolojan.

Înainte de a pleca din sala unde a votat, liderul PDL a povestit că, înainte de 1989, a fost şi el membru al unei secţii de votare.

Stolojan a spus că a fost obligat să fie membru al unei secţii de vot, fiind angajat în Ministerul Finanţelor. El a arătat că membrii secţiei aduceau pături, pentru a trece de gerul de peste noapte, şi că nu înţelegea demersul comunist al votului aşa-zis liber, pentru că rezultatete erau aceleaşi: 99,99% pentru secretarul general al PCR.

În Bucureşti, sunt aşteptate la urne, duminică, 1.791.829 de persoane. Municipiul Bucureşti va fi reprezentat în noul Parlament de un număr de 28 de deputaţi şi 12 senatori, pentru alegerea acestora fiind înfiinţate un număr corespunzător de colegii uniniminale de deputaţi, respectiv de senatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici