Stolojan, despre guvern monocolor PDL: De ce nu? Liberalii au stat doi ani cu sprijinul PSD

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, sâmbătă, înaintea Colegiului Director, că partidul poate guverna cu o formulă monocoloră, precizând că liberalii au stat doi ani de zile în această forumulă, cu sprijinul PSD.

82 afișări
Imaginea articolului Stolojan, despre guvern monocolor PDL: De ce nu? Liberalii au stat doi ani cu sprijinul PSD

Stolojan, despre guvern monocolor PDL: De ce nu? Liberalii au stat doi ani cu sprijinul PSD (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Despre ieşirea PSD de la guvernare, Stolojan a spus că, atunci când s-a luat aecastă decizie, era la Bruxelles, "dar ştia că se va întâmpla asta de duminica trecută".

"Asta e situaţia, că era mai bine sau nu, pentru PDL e mai bine. Se va aşeza şi praful, uşor uşor, că s-a ridicat ceva praf şi aici şi în exteriorul României, dar el se va aşeza. România are guvern, trebuie guvernată în continuare, şi asta vom face", a spus el.

Stolojan şi-a exprimat convingerea că PDL poate guvern România, şi a arătat că situaţia actuală se va rezolva în 45 de zile, când Guvernul va veni în faţa Parlamentului cu o propunere de guvern.

El a menţionat că PDL poate avea o majoritate în Parlament. "Ştiţi că sunt mulţi parlamentari care nu doresc alegeri anticipate, sunt foarte costisitoare să o iei de la capăt cu cheltuielile, nu e aşa de simplu", a adăugat el.

Întrebat dacă democrat-liberalii pot guverna cu un Executiv monocolor, Stolojan a răspuns: "De ce nu? Liberalii au guvernat doi ani de zile, singuri, cu sprijinul tacit al PSD şi interesat. Noi sperăm să avem o guvernare transparentă, clară".

Despre implicarea sa în campania electorală pentru Traian Băsescu, Stolojan a spus că partidul urmează să decidă cine va face parte din echipa operativă de campanie

"Vom vedea, eu având programul acesta, patru zile la Bruxelles sau Strasbourg, e mai complicat să fiu zilnic aici", a adăugat el .

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici